آیا تزریق دوز سوم واکسن کرونا همراه با عوارض است؟
دوز تقویتی یا دوز سوم واکسن کرونا در افراد با سابقه دریافت دو دوز قبلی، برای بهبود ایمنی ناشی از واکسیناسیون اولیه تزریق میشود.
اسپایکوژن در چه مراکز واکسیناسیونی موجود است؟
افراد در هر سنی با داشتن شرایطی که منجر به ضعف یا نقص در ایمنی شود، بیشتر در معرض ابتلا به نوع شدید بیماری کووید-19 هستند. بیماری شدید به این معنی است که فرد مبتلا به کرونا …
خبر ظهور کرونای امیکرون و سرعت انتشار آن نگرانی بسیاری در سراسر جهان به وجود آورده است. با این حال، به دست آوردن اطلاعات دقیق از قدرت انتقال این نوع ویروس، شدت بیماری و …
در آخرین مطالعه واکسن اسپایکوژن که برای بررسی تاثیر آن به عنوان دز بوستر انجام شد، این واکسن باموفقیت ایمنی افراد را تا چندین برابر (بین 11 تا 25 برابر) تقویت کرد …
درباره دوز سوم واکسن کرونا
دوز تقویتی یا دوز سوم واکسن کرونا در افراد با سابقه دریافت دو دوز قبلی، برای بهبود ایمنی ناشی از واکسیناسیون اولیه تزریق میشود.
دوز سوم واکسن کرونا کمک میکند تا ایمنی بلندمدت در برابر بیماری کووید-19 حفظ شود. دوز تقویتی واکسن کرونا باعث تکثیر سلولهای B سازنده آنتی بادی میشود و سطح ایمنی را دوباره افزایش میدهد.
با گذشت زمان، تعداد آنها دوباره کاهش مییابد، اما مجموعه سلولهای ایمنی از قبل بیشتر خواهد شد. این یعنی ایمنی حاصل از دوز سوم واکسن کرونا به واکنش سریعتر و قویتر در مواجهه مجدد با ویروس و ایمنی طولانیتر بدن میانجامد.
چرا تزریق دوز سوم واکسن کرونا
سه دلیل عمده برای تزریق دوز تقویتی واکسن کرونا با گذشت 6 ماه بعد از تزریق قبلی مطرح شده است:
• بعضی تحقیقات و آمار در دیگر کشورها چندین ماه پس از تزریق دوز دوم، کاهش سطح ایمنی ناشی از واکسنها را نشان داده است.
• انواع (واریانتهای) جدید ویروس کرونا مانند دلتا ممکن است توانایی واکسنها را برای جلوگیری از بیماری کووید-19 کاهش دهند.
• سطح ایمنی تشکیل شده در نتیجه واکسن در جمعیتهای آسیبپذیر مانند سالمندان، افراد مبتلا به نقص یا سرکوب ایمنی و مبتلایان به بیماریهای زمینهای مزمن مانند سرطان و دیابت نسبت به دیگران پایینتر است.
عوارض جانبی شایع با واکسنهای کرونا
افراد دریافتکننده واکسن ممکن است عوارض جانبی ناشی از واکسن را تجربه کنند، که نشانهای طبیعی است که بدن آنها در حال ایجاد پاسخ ایمنی و محافظت است. این عوارض جانبی ممکن است بر توانایی آنها در انجام فعالیتهای روزمره تأثیر بگذارد، اما باید طی چند روز برطرف شوند.
برخی از افراد عوارض جانبی ندارند و واکنشهای آلرژیک نادر است. احتمال رخ دادن عوارض جانبی جدی که میتواند باعث ایجاد یک مشکل سلامتی طولانیمدت شود، پس از هر گونه واکسیناسیون، از جمله واکسن کووید-19، بسیار کم است.
سابقه پایش واکسنها نشان داده است که عوارض جانبی معمولاً در عرض شش هفته پس از دریافت دوز واکسن رخ میدهد. عوارض شایع در محل تزریق شامل مواردی چون درد، قرمزی و تورم است. عوارض دیگر که در بدن ممکن است مشاهده شود، عوارضی است مانند: خستگی، سردرد، درد عضلانی، لرز و تب و همچنین حالت تهوع.
مراکز تزریق واکسن اسپایکوژن
در بخش “مراکز تزریق واکسن اسپایکوژن” موقعیت مکانی مراکز تزریق، به همراه شماره تماس آنها درج شده است. برای آگاهی از موقعیتهای مکانی هر مرکز، کافیست روی نام آنها کلیک فرمایید. لطفا پیش از مراجعه حضوری با مرکز واکسیناسیون مورد نظر خود تماس حاصل فرمایید.
عوارض جانبی در تزریق دوز سوم کرونا
تاکنون، واکنشهای گزارششده پس از تزریق دوز سوم واکسن کرونا مشابه با واکنشهای پس از تزریق دو دوز قبلی بوده است. تب، سردرد، خستگی و درد در محل تزریق شایع ترین عوارض جانبی گزارش شده با دوز سوم واکسن بودند و در مجموع، اکثر عوارض جانبی خفیف تا متوسط بودند. با این حال، مانند سری اولیه، عوارض جانبی جدی اما نادر ممکن است رخ دهد.
واکسن اسپایکوژن، پلتفرم ایمن و عوارض جانبی کمتر
واکسن اسپایکوژن، توسط شرکت سیناژن تولید شده است که یکی از شرکتهای دارویی تخصصی در منطقه با تجربه بیش از دو دهه در تولید انواع پروتئینهای نوترکیب برای درمان بیماریهای تخصصی چون اماس، آرتریت، انواع سرطان، پسوریازیس، دیابت و … است.
درباره تکنولوژی مورداستفاده در ساخت واکسن استرالیایی-ایرانی اسپایکوژن باید گفت که از ویروس زنده یا ویروس کشته شده در تولید آن استفاده نشده است، بلکه از پروتئین با خلوص بالا ساخته شده است. این احتمال ریسکهایی مانند بیماریزایی واکسن و پارتیکلهای ویروسی را در واکسن اسپایکوژن از بین میبرد.
واکسن سیناژن حاوی قسمتی از ویروس کرونا به نام پروتئین اسپایک است که سبب ایجاد ایمنی در برابر ویروس کرونا میشود. در ساخت واکسن استرالیایی – ایرانی اسپایکوژن، از ساختار کامل پروتئین اسپایک استفاده شده که در نتیجه پاسخ ایمنی در بدن در برابر تمامی قسمتهای اسپایک ویروس کرونا تحریک میشود.
افراد دارای شرایط تزریق دوز سوم واکسن کرونا در ایران
در ایران، به گفته معاون بهداشت وزارت بهداشت، تزریق دوز سوم واکسن کرونا برای افراد بالای ۱۸ سال که حداقل ۳ ماه از زمان تزریق دوز دوم آنها گذشته باشد، انجام میشود.
تمام افراد ۱۸ سال به بالا میتوانند با رعایت همین فاصله زمانی برای تزریق دوز سوم به پایگاههای واکسیناسیون مراجعه کنند.
وزارت بهداشت همچنین تایید کرد این که نوع واکسن در دوز سوم مانند دوزهای اول یا متفاوت از آنها باشد، هر دو از نظر علمی مورد تائید است.
اسپایکوژن و دوز سوم واکسن کرونا
بر اساس اطلاعات موجود از تحقیقات، استفاده از واکسنی با تکنولوژی متفاوت از تکنولوژی واکسن تزریق شده در دو دوز قبلی، باعث تولید ایمنی پایدارتر و موثرتری علیه ویروس کرونا میشود. نهادهای بهداشت و سلامت بینالمللی تزریق نوع متفاوت واکسن کرونا از واکسن تزریق شده در دوزهای قبلی را تایید کردهاند.
پلتفرم پروتئین نوترکیب که در تولید واکسن سیناژن به کار رفته است، متفاوت از تکنولوژی واکسنهای مورداستفاده در برنامه واکسیناسیون در ماههای گذشته است که این واکسن استرالیایی-ایرانی اسپایکوژن را به انتخابی مناسب برای تزریق دوز سوم کرونا در افراد تبدیل میکند.
عوارض شایع مشاهده شده با واکسن اسپایکوژن در کارآزمایی بالینی عوارض شایع و خفیفی همچون: درد و تورم محل تزریق، خستگی، سردرد و بدندرد بوده است. در مطالعات عارضه نادر یا جدی مشاهده نشد.
همچنین با واکسنهای پروتئین نوترکیب (مانند اسپایکوژن) عوارض جدی مشاهده شده در دیگر واکسنهای نسل جدید کرونا تاکنون گزارش نشده است. این نشانگر ایمنی تکنولوژی پروتئین نوترکیب است که معمولاً عوارضی خفیف و با شدت کمتر در مقایسه با دیگر واکسنها ایجاد میکند.
اگر به اطلاعات بیشتری جهت تصمیمگیری در انتخاب واکسن اسپایکوژن به عنوان دوز سوم (بوستر) واکسن کرونا نیاز دارید، کافیست، مقاله «اسپایکوژن، انتخابی مناسب برای دوز بوستر» را مطالعه فرمایید.
در آخرین مطالعه واکسن اسپایکوژن که برای بررسی تاثیر آن به عنوان دز بوستر انجام شد، این واکسن باموفقیت ایمنی افراد را تا چندین برابر (بین 11 تا 25 برابر) تقویت کرد …
بر اساس مطالعهای جدید، با گذشت دو سال از همهگیری، محققان هنوز از اثرات طولانیمدت کووید که بین 31 تا 69 درصد از بیماران مبتلا به کووید را برای ماهها پس از بهبودی تحت …
همچنان با ثبت بیشترین موارد ابتلا به کرونا و رکوردشکنی پیدرپی در اروپا و آمریکا، اومیکرون به گسترش و شیوع خود ادامه میدهد، اما خوشبختانه تا اینجا آمارها و اطلاعات نشان میدهد …
اسپایکوژن در چه مراکزی موجود است؟
واکسن استرالیایی-ایرانی اسپایکوژن
اسپایکوژن، واکسن استرالیایی-ایرانی کرونا، حاصل همکاری مشترک شرکت سیناژن و شرکت Vaxine استرالیا است.
سیناژن پیشگام در تولید محصولات بیوتکنولوژی پزشکی در منطقه و تنها مجموعه در ایران با استاندارد کیفی اتحادیه اروپا (EuGMP) است.