مدت زمان قرنطینه در صورت ابتلا به اومیکرون چقدر است؟

همچنان با ثبت بیشترین موارد ابتلا به کرونا و رکوردشکنی پی‌درپی در اروپا و آمریکا، اومیکرون به گسترش و شیوع خود ادامه می‌دهد، اما خوشبختانه تا اینجا آمارها و اطلاعات نشان می‌دهد این نوع جهش‌یافته از ویروس به اندازه نوع دلتا نگران‌کننده نیست.

اسپایکوژن در چه مراکز واکسیناسیونی موجود است؟

دوز سوم واکسن کرونا و بیماران خاص

افراد در هر سنی با داشتن شرایطی که منجر به ضعف یا نقص در ایمنی شود، بیشتر در معرض ابتلا به نوع شدید بیماری کووید-19 هستند. بیماری شدید به این معنی است که فرد مبتلا به کرونا …

مقاومت واکسن‌ها در برابر کرونای امیکرون

خبر ظهور کرونای امیکرون و سرعت انتشار آن نگرانی بسیاری در سراسر جهان به وجود آورده است. با این حال، به دست آوردن اطلاعات دقیق از قدرت انتقال این نوع ویروس، شدت بیماری و …

میزان انتشار و شیوع کرونای امیکرون چقدر است؟

در آخرین مطالعه واکسن اسپایکوژن که برای بررسی تاثیر آن به عنوان دز بوستر انجام شد، این واکسن باموفقیت ایمنی افراد را تا چندین برابر (بین 11 تا 25 برابر) تقویت کرد …

مدت زمان قرنطینه در صورت ابتلا به اومیکرون چقدر است؟

همچنان با ثبت بیشترین موارد ابتلا به کرونا و رکوردشکنی پی‌درپی در اروپا و آمریکا، اومیکرون به گسترش و شیوع خود ادامه می‌دهد. اما خوشبختانه تا اینجا آمارها و اطلاعات نشان می‌دهد این نوع جهش‌یافته از ویروس به اندازه نوع دلتا نگران‌کننده نیست.

البته اومیکرون به دلیل سرعت انتشار بالا و سرایت راحت بین افراد باعث افزایش بستری‌ها شده است، اما میزان بستری‌ها و موارد ابتلا به نوع شدید کرونا پایین است و موارد مرگ‌ومیر نیز نسبت به پیک‌های قبلی بسیار کمتر است.

بیشترین گروه‌های در خطر افرادی هستند که هنوز کاملاً واکسینه نشده‌اند یا به علت سن بالا، بیماری زمینه‌ای مانند دیابت یا بیماری قلبی و ضعف دستگاه ایمنی، بدن آنها توانایی کمتری در مقابله با بیماری دارد. بنابراین، علاوه بر رعایت مسائل بهداشتی هنوز مهم‌ترین راه‌حل واکسیناسیون و مخصوصاً تزریق دز سوم یا دز بوستر واکسن کرونا است.

مدت زمان قرنطینه در صورت ابتلا به اومیکرون چقدر است؟

سازمان جهانی بهداشت درباره اومیکرون: ضعیف‌تر از گذشته

به گفته مقام ارشد سازمان جهانی بهداشت (WHO) شواهد بیشتری در حال افزایش است که نشان می‌دهد اومیکرون بیشتر بر دستگاه تنفسی فوقانی تاثیر می‌گذارد، در نتیجه علائم خفیف‌تری را نسبت به انواع قبلی ویروس کرونا ایجاد می‌کند و در برخی نقاط جهان منجر به فاصله بین افزایش تعداد مبتلایان و تعداد پایین مرگ شده است.

شواهد دیگری نیز نشان داده که واکسن‌های کرونا با تحریک ستون دوم پاسخ ایمنی یعنی ایمنی ناشی از سلول‌های معروف بهT همچنان تا حدودی علیه اومیکرون محافظت ایجاد می‌کنند. پیش‌بینی WHO این است که محافظت واکسن‌ها در برابر بستری یا بیماری شدید و مرگ ناشی از اومیکرون حفظ خواهد شد.

کاهش زمان قرنطینه برای مبتلایان اومیکرون در آمریکا و بریتانیا

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا (CDC)، مدت زمان پیشنهادی خود را برای قرنطینه‌ی افراد در معرض فرد مبتلا به کووید-۱۹ و همچنین جداسازی برای فرد مبتلا به کووید-۱۹ کاهش داد. توصیه‌های CDC برای قرنطینه به صورت زیر است:

  • برای فرد مبتلا (تست مثبت کرونا یا داشتن علائم)، چه واکسینه شده باشد یا نه، ایزوله کردن یا قرنطینه تا پنج روز باید ادامه یابد و بعد از آن اگر فرد بدون علامت باشد، تا پنج روز دیگر ماسک زدن کاملاً رعایت شود. پایان قرنطینه بعد از 5 روز کامل است و در صورتی که فرد بدون علائم (24 ساعت بدون تب) باشد. همچنین، پایان قرنطینه در افرادی که علامتی نداشته‌اند، 5 روز بعد از مثبت شدن تست کرونا در نظر گرفته می‌شود.  
  • مدت قرنطینه یا ایزوله شدن برای فرد مبتلا به کووید-۱۹ می‌تواند از ده روز به پنج روز کاهش پیدا کند، به این شرط که فرد بدون‌علامت شده باشد و بعد از آن تا پنج روز ماسک زدن را در حضور دیگران کاملاً رعایت کند. این تصمیم بر اساس شواهد علمی گرفته شده که نشان می‌دهد که اکثر موارد انتقال ویروس کرونا در ابتدای دوره ی بیماری رخ می‌دهد. این دوره انتقال به صورت کلی یک تا دو روز قبل از شروع علائم تا دو تا سه روز بعد از آن است.
  • درمورد قرنطینه برای فرد مشکوک به ابتلا که در تماس با فرد مبتلا بوده، اگر فرد کاملاً واکسینه نیست یا بوستر تزریق نکرده است، قرنطینه برای پنج روز باید ادامه یابد. اگر فرد واکسینه (با دز بوستر) است یا قرنطینه امکان ندارد، ده روز ماسک زدن باید کاملاً رعایت شود و فرد باید تا 10 روز بعد از تماس با فرد مبتلا، مراقب علائم باشد. بهتر است در هر حالت در روز پنجم تست انجام شود.
  • افرادی که واکسینه شده و دز بوستر را هم دریافت کرده‌اند، بعد از تماس با فرد مبتلا به کووید-۱۹ نیاز به قرنطینه ندارند، ولی باید تا ده روز ماسک زدن را کامل رعایت کنند.
  • برای هر دو گروه واکسینه و غیرواکسینه، بهتر است که در روز پنجم بعد از مواجهه با فرد مبتلا به کووید-۱۹، تست انجام دهند و اگر علامت‌دار شدند، باید بلافاصله قرنطینه را شروع کنند و تا زمانی که یک تست منفی کووید-۱۹ نشان دهد که این علائم مربوط به کووید-۱۹ نیست، این قرنطینه را ادامه دهند.
  • همان طور که گفته شد، اگر فردی واکسینه نشده یا دز بوستر را دریافت نکرده باشد و در تماس با فرد مبتلا به کووید-۱۹ قرار بگیرد، باید به مدت ۵ روز خود را قرنطینه کند و برای پنج روز دیگر هم به صورت کامل ماسک بزند. اگر قرنطینه پنج‌روزه امکان‌پذیر نیست، به مدت ده روز و در تمام زمانهایی که فرد با دیگران تماس دارد، از ماسک با شرایط مناسب (well-fitting mask) استفاده شود.
  • به گفته CDC، افرادی که در سه ماه اخیر نتیجه مثبت تست کرونا داشته‌اند، بعد از تماس با فرد مبتلا به کووید-۱۹ نیاز به قرنطینه ندارند، ولی باید تا ده روز ماسک زدن را کامل رعایت کنند و مراقب علائم کرونا باشند تا در صورت مشاهده علائم خود را قرنطینه کنند.

چندی پیش نیز بریتانیا، دوران ایزوله شدن و جداسازی برای فرد مبتلا به کووید-۱۹ را از ده روز به هفت روز کاهش داد. البته به این شرط که فرد بعد از گذشت هفت روز علامتی نداشته باشد و باید نتیجه منفی برای تست آنتی ژنی (lateral flow test) در روز ششم یا هفتم داشته باشد.

مراکز تزریق واکسن اسپایکوژن | spikogen

مراکز تزریق واکسن اسپایکوژن

در بخش “مراکز تزریق واکسن اسپایکوژن” موقعیت مکانی مراکز تزریق، به همراه شماره تماس آن‌ها درج شده است. برای آگاهی از موقعیت‌های مکانی هر مرکز، کافیست روی نام آن‌ها کلیک فرمایید. لطفا پیش از مراجعه حضوری با مرکز واکسیناسیون مورد نظر خود تماس حاصل فرمایید.

اثرگذاری دز بوستر واکسن در برابر اومیکرون

نکته قابل‌توجه در راهنمای CDC آمریکا این است که بر اساس داده انگلستان و آفریقای جنوبی، تاثیرگذاری دو دز واکسن mRNA برای عفونت علامت‌دار کووید-۱۹ تقریباً ۳۵٪ است، اما تزریق دز بوستر می‌تواند آن را به ۷۵ درصد برساند.

واکسیناسیون ریسک بیماری شدید، بستری و مرگ ناشی از کووید-۱۹ را کم می‌کند. واکسیناسیون بهترین راه برای محافظت از افراد و کاهش اثرات کووید-۱۹ بر جامعه است. در آمریکا واکسیناسیون برای همه افراد بالای ۵ سال و تزریق دز بوستر را برای همه افراد بالای ۱۶ سال به شدت توصیه شده است.

واکسن‌های موجود برای دز بوستر در ایران

در ایران، تزریق دوز سوم واکسن کرونا برای افراد بالای ۱۸ سال که حداقل ۳ ماه از زمان تزریق دوز دوم آن‌ها گذشته باشد، انجام می‌شود. تمام افراد ۱۸ سال به بالا می‌توانند با رعایت این فاصله زمانی برای تزریق دوز سوم به پایگاه‌های واکسیناسیون مراجعه کنند.

وزارت بهداشت تایید کرده است که نوع واکسن در دوز سوم یا دز بوستر می‌تواند مانند دوز‌های اول یا متفاوت از آنها باشد و هر دو حالت از نظر علمی موردتائید است.

هم‌اکنون در ایران واکسن‌های آدنوویروسی (مانند آسترازنکا)، واکسن پروتئین نوترکیب (مانند اسپایکوژن) و همچنین واکسن‌های ویروس غیرفعال (مانند سینوفارم) برای دز سوم موجود است.

بر اساس تحقیقات، واکسن‌های ویروس غیرفعال مانند سینوفارم یا سینووک توانایی پایینی در تحریک مجدد ایمنی بعد از دز سوم داشتند و به همین دلیل تزریق نوع متفاوتی از واکسن کرونا می‌تواند منجر به ایجاد بهتر ایمنی در افرادی شود که قبلاً این نوع واکسن را دریافت کرده‌اند. در کشورهای دیگر نیز برای دز سوم پس از واکسن ویروس غیرفعال از واکسن‌های با تکنولوژی متفاوت استفاده شده است.

به نظر می‌رسد می‌توان امیدوار بود با افزایش پوشش واکسیناسیون نگرانی‌ها درباره امواج بعدی کمتر باشد و این بیماری در آینده به نوعی از بیماری خفیف تبدیل شود که با نوبت‌های بعدی واکسیناسیون کنترل خواهد شد.

مدت زمان قرنطینه در صورت ابتلا به اومیکرون چقدر است؟

واکسن اسپایکوژن، انتخابی مناسب برای دز بوستر

واکسن اسپایکوژن به عنوان دز بوستر باعث پاسخ ایمنی مجدد و افزایش در میانگینِ غلظت آنتی‌بادی‌ها شد. این افزایش در سطح ایمنی برای دریافت‌کنندگان واکسن ویروس غیرفعال مانند سینوفارم قابل‌توجه و تا بیش از 25 برابر بود. با توجه به ایمنی‌زایی، اثربخشی و ایمنی مناسب اسپایکوژن در طیف وسیعی از داوطلبان (از نظر سن و بیماری‌های زمینه‌ای مانند بیماری‌های قلبی یا دیابت)، علاوه بر واکسیناسیون اولیه، اسپایکوژن انتخابی مناسب به عنوان دز بوستر برای همه پلتفرم‌های واکسن‌‌های کرونا موجود در ایران محسوب می‌شود.

شما می‌توانید از قسمت “مراکز تزریق واکسن اسپایکوژن“، مکان‌های منتخب تزریق واکسن اسپایکوژن را مشاهده فرمایید.

آنچه از کرونای امیکرون می‌دانیم | امیکرون چقدر نگران کننده است؟

امیکرون (Omicron)، آخرین سویه نگران‌کننده کرونا از نظر سازمان جهانی بهداشت که ابتدا B.1.1.529 نامیده می‌شد، حالا دیگر به مهم‌ترین و شایع‌ترین سویه ویروس کرونا …

دز سوم واکسن کرونا و عوارض آن

دوز تقویتی یا دوز سوم واکسن کرونا در افراد با سابقه دریافت دو دوز قبلی، برای بهبود ایمنی ناشی از واکسیناسیون اولیه تزریق می‌شود.دوز سوم واکسن کرونا کمک می‌کند تا …

دوز سوم واکسن کرونا

واکسن‌های کرونا در ماه‌های گذشته به طور معناداری باعث کاهش بیماری‌های شدید و بستری در بیمارستان شده‌اند و از افزایش موارد مرگ بر اثر کووید- 19 جلوگیری کرده‌اند. بیشتر موارد …

مرکز تماس واکسن اسپایکوژن

اسپایکوژن در چه مراکزی موجود است؟

مراکز تزریق اسپایکوژن

واکسن استرالیایی-ایرانی اسپایکوژن

اسپایکوژن، واکسن استرالیایی-ایرانی کرونا، حاصل همکاری مشترک شرکت سیناژن و شرکت Vaxine استرالیا است.

سیناژن پیشگام در تولید محصولات بیوتکنولوژی پزشکی در منطقه و تنها مجموعه در ایران با استاندارد کیفی اتحادیه اروپا (EuGMP) است.

 

اسپایکوژن