عفونت مجدد با امیکرون در افراد واکسینه؛ تحقیقات چه می‌گویند؟

از زمانی که نوع اومیکرون ویروس کرونا برای اولین بار شناسایی شد، تعداد افرادی که مجدداً به ویروس کرونا مبتلا شدند، به شدت در حال افزایش است.

اسپایکوژن در چه مراکز واکسیناسیونی موجود است؟

آیا کرونا اومیکرون در کودکان بیماری شدیدتری ایجاد می‌کند؟

اومیکرون به شایع‌ترین نوع کرونا در اکثر کشورها از جمله ایران تبدیل شده است و این بار گزارش‌ها از بیمارستان‌ها و مراکز درمانی حاکی از افزایش نسبت کودکان در میزان ابتلا و بستری در بیمارستان‌ها …

دلتاکرون چیست؟ شناسایی نوع جدیدی از ویروس کرونا دربریتانیا

بر اساس گزارش اولیه، مقامات بهداشتی در آژانس امنیت سلامت بریتانیا در حال بررسی نوع جدیدی از ویروس کرونا هستند که ویژگی‌های سویه‌ی بسیار مسری اومیکرون را با نوع …

کدام واکسن را برای تزریق دوز سوم واکسن کرونا انتخاب کنیم؟

واکسن در مرحله اول میزان زیادی سلول‌های ایمنی تولید می‌کند و در نتیجه سطح آنتی‌بادی و مولکول‌های دیگر افزایش می‌یابد. این روند پس از مدتی نزولی شده و میزان آنتی‌بادی‌های …

عفونت مجدد با امیکرون در افراد واکسینه

از زمانی که نوع اومیکرون ویروس کرونا برای اولین بار شناسایی شد، تعداد افرادی که مجدداً به ویروس کرونا مبتلا شدند، به شدت در حال افزایش است. این روندی است که با انواع قبلی ویروس مانند دلتا مشاهده نشد. محققان می‌گویند که نوع جدید احتمالاً باعث جهش ناگهانی می‌شود، زیرا می‌تواند از دفاع ایمنی بدن فرار کند.‌

اومیکرون، بر اساس مطالعات، توانایی دارد تا در رقابت با واکسن از ایمنی حاصل از آن پیشی بگیرد. اکنون محققان نشان می‌دهند که اومیکرون تا چه اندازه می‌تواند از آنتی‌بادی‌های تولید شده در عفونت‌های قبلی با کرونا فرار کند. Marm Kilpatrick، محقق بیماری‌های عفونی در دانشگاه کالیفرنیا می‌گوید: «توانایی اومیکرون در آلوده‌کردن افراد با ایمنی ناشی از واکسن یا عفونت، بخش مهمی از پدیده ای است که موج اخیر را بسیار بزرگ کرده است».

همان طورکه کاترین بنت، اپیدمیولوژیست در دانشگاه دیکین در ملبورن استرالیا، می‌گوید، فهمیدن اینکه میزان عفونت مجدد چقدر است بسیار مهم است تا بفهمیم افزایش عفونت‌ها و توانایی بیمارستان‌ها برای مقابله با آن چقدر است.

عفونت مجدد با امیکرون در افراد واکسینه

افزایش در موارد عفونت مجدد با کرونا

قبلاً در انگلستان، عفونت مجدد حدود 1 درصد از موارد گزارش شده کووید-19 را تشکیل می داد، اما این میزان اکنون به حدود 10 درصد افزایش یافته است. احتمالاً بیش از 650000 نفر دو بار به این بیماری مبتلا شده‌اند. بر اساس داده‌های جمع‌آوری‌شده توسط آژانس امنیت سلامت بریتانیا، اکثر آنها در دو ماه گذشته مجدداً آلوده شدند.

خطر عفونت مجدد در دوره اومیکرون، 16 برابر بیشتر از دوره زمانی است که دلتا نوع غالب بود.

کاترین بنت می‌گوید که عوامل متعددی می‌توانند افزایش مجدد عفونت‌ها را توضیح دهند. از آنجایی که افراد بیشتری در حال حاضر در معرض ویروس قرار گرفته‌اند، شانس بیشتری برای مشاهده عفونت مجدد وجود دارد. سرایت سریع اومیکرون نیز این شانس را افزایش می‌دهد. اما توانایی این نوع برای فرار از مصونیت احتمالاً نقش مهمی ایفا می‌کند.

فرار اومیکرون از سیستم ایمنی

به عنوان بخشی از یک مطالعه سراسری روی عفونت‌ها در قطر از زمان شروع همه‌گیری، ابو رداد و همکارانش در مطالعه منتشر شده در مجله پزشکی نیوانگلند، میزان فرار اومیکرون از مصونیت ایمنی را اندازه‌گیری کردند. آنها فهمیدند که چنانچه افراد قبلاً آلوده شده بودند، ایمنی ایجادشده حدود 90٪ در جلوگیری از عفونت با انواع آلفا، بتا یا دلتا موثر بود؛ اما این ایمنی فقط 56٪ در برابر اومیکرون موثر است.

با این حال، بیشتر عفونت‌های مجدد با فاصله‌ی یک سال از هم رخ داده‌اند که نشان می‌دهد عفونت قبلی برای مدتی مصونیت ایجاد می‌کند.

محافظت در برابر نوع شدید بیماری کووید-19 ناشی از اومیکرون همچنان بالا باقی مانده است: در حدود 88٪.

اما شبیر مدهی، متخصص واکسیناسیون در دانشگاه ویتواترسرند آفریقای جنوبی، می‌گوید که این مطالعه احتمالاً بسیاری از عفونت‌های بدون علامت یا خفیف را که ثبت نشده، از دست داده است. بنابراین ممکن است اثربخشی عفونت قبلی علیه امیکرون را بیش از حد تخمین بزند. مطالعات آزمایشگاهی نشان داده‌اند که اومیکرون می‌تواند با موفقیت از آنتی‌بادی‌های خنثی‌کننده ویروس تولید شده از انواع قبلی، که عامل خوبی برای محافظت در برابر عفونت هستند، فرار کند.

مراکز تزریق واکسن اسپایکوژن | spikogen

مراکز تزریق واکسن اسپایکوژن

در بخش “مراکز تزریق واکسن اسپایکوژن” موقعیت مکانی مراکز تزریق، به همراه شماره تماس آن‌ها درج شده است. برای آگاهی از موقعیت‌های مکانی هر مرکز، کافیست روی نام آن‌ها کلیک فرمایید. لطفا پیش از مراجعه حضوری با مرکز واکسیناسیون مورد نظر خود تماس حاصل فرمایید.

نوع دیگری از اومیکرون، مسری‌تر از نوع اولیه

به گزارش نیچر، این زیرگونه فرعی از اومیکرون که با نام BA.2 شناخته می شود، در چند هفته گذشته به سرعت در کشورهایی از جمله دانمارک، فیلیپین و آفریقای جنوبی گسترش یافته است. این پس از انتشار اولیه نوع BA.1 از امیکرون است که اولین بار در اواخر نوامبر در جنوب آفریقا شناسایی شد و به سرعت در سراسر جهان گسترش یافت.

مطالعه آزمایشگاهی BA.2 نشان می‌دهد که افزایش سریع آن احتمالاً نتیجه انتقال‌پذیری بیشتر آن نسبت به BA.1 است و سایر مطالعات اولیه نشان می‌دهد که BA.2 می تواند به راحتی بر مصونیت واکسن کرونا و سابقه عفونت قبلی با انواع قبلی مانند دلتا غلبه کند، اگرچه در انجام این کار خیلی قوی‌تر از BA.1 نیست.

اگر مطالعات اپیدمیولوژیک در دنیای واقعی از این نتایج پشتیبانی کند، دانشمندان فکر می‌کنند که بعید است BA.2 باعث ایجاد دومین موج بزرگ عفونت‌ها، بستری شدن در بیمارستان و مرگ پس از حمله اولیه اومیکرون شود. اما ممکن است موج اومیکرون را طولانی کند.

چرا نوع دوم امیکرون با نوع اولیه آن تفاوت دارد؟

باروش، محقق ایمنی‌شناسی و ویروس‌شناسی در یک مرکز پزشکی در بوستون ماساچوست می‌گوید: « سؤال این است که چرا؟»

محققان فکر می‌کنند که بخش بزرگی از دلایلی که امیکرون به سرعت جایگزین نوع دلتا شد، توانایی آن در آلوده کردن و انتشار در بین افرادی است که نسبت به دلتا مصون بودند. بنابراین یک احتمال این است که BA.2 حتی از BA.1 در غلبه بر ایمنی بهتر است و شاید بر محافظت به دست آمده از عفونت با نوع اولیه امیکرون یعنی BA.1 هم غلبه کند.

برای بررسی تفاوت بین BA.1 و BA.2، مطالعه‌ای توسط تیم باروش روی 24 نفر انجام شد که سه دوز از واکسن RNA فایزر را در شهر نیویورک دریافت کرده بودند. آنتی‌بادی‌های افراد در دفع عفونت بر اثر اومیکرون نوع BA.1 کمی بهتر از اومیکرون نوع BA.2 عمل کردند. همین موضوع در مورد گروه کوچکتری از افرادی که مصونیت از عفونت را در طول موج اولیه اومیکرون و از واکسیناسیون به دست آوردند، هم درست بود.

رفتارهای متفاوت این دو نوع را می توان با تفاوت های ژنتیکی فراوان آنها توضیح داد. ده‌ها جهش BA.1 را از BA.2 متمایز می‌کنند – به‌ویژه در بخش‌های کلیدی پروتئین اسپایک ویروس، همان پروتئینی که هدف آنتی‌بادی‌های قوی است که می‌توانند عفونت را مهار کنند.

عفونت مجدد با امیکرون در افراد واکسینه

تفاوت آنتی‌بادی‌ها در مقابل دو نوع امیکرون

این نتایج با نتایج دیگری از دیوید هو ویروس‌شناس در دانشگاه کلمبیای نیویورک مطابقت دارد که نشان می‌دهد ویروس‌های اومیکرون BA.2 و BA.1 توانایی‌های مشابهی در مقاومت علیه آنتی‌بادی‌های خنثی‌کننده در افراد واکسینه یا دارای سابقه عفونت قبلی دارند.

آنها همچنین نشانه‌هایی پیدا کردند که آنتی‌بادی‌ها توانایی متفاوتی در برخورد با BA.2 و BA.1 دارند که یعنی بعضی از آنتی‌بادی‌ها در خنثی کردن BA.2 بسیار کمتر از BA.1 تاثیر داشتند و بعضی هم علیه BA.2 بهتر بودند.

محققان در اسرائیل حتی تعداد انگشت‌شماری از موارد را شناسایی کرده‌اند که در آن افرادی که از BA.1 بهبود یافته بودند به BA.2 آلوده شدند.

واکسن اسپایکوژن، واکسنی موثر به‌ عنوان دز بوستر

در آخرین مطالعه واکسن اسپایکوژن که برای بررسی تاثیر آن به عنوان دز بوستر انجام شد، این واکسن باموفقیت ایمنی افراد را تا چندین برابر (بین 11 تا 25 برابر) تقویت کرد …

چرا علائم کرونا در بعضی افراد دیرتر از بین می‌رود؟

بر اساس مطالعه‌ای جدید، با گذشت دو سال از همه‌گیری، محققان هنوز از اثرات طولانی‌مدت کووید که بین 31 تا 69 درصد از بیماران مبتلا به کووید را برای ماه‌ها پس از بهبودی تحت …

مدت زمان قرنطینه امیکرون

همچنان با ثبت بیشترین موارد ابتلا به کرونا و رکوردشکنی پی‌درپی در اروپا و آمریکا، اومیکرون به گسترش و شیوع خود ادامه می‌دهد، اما خوشبختانه تا اینجا آمارها و اطلاعات نشان می‌دهد …

مرکز تماس واکسن اسپایکوژن

اسپایکوژن در چه مراکزی موجود است؟

مراکز تزریق اسپایکوژن

واکسن استرالیایی-ایرانی اسپایکوژن

اسپایکوژن، واکسن استرالیایی-ایرانی کرونا، حاصل همکاری مشترک شرکت سیناژن و شرکت Vaxine استرالیا است.

سیناژن پیشگام در تولید محصولات بیوتکنولوژی پزشکی در منطقه و تنها مجموعه در ایران با استاندارد کیفی اتحادیه اروپا (EuGMP) است.

 

اسپایکوژن