کدام واکسن را برای تزریق دوز سوم واکسن کرونا انتخاب کنیم؟

 واکسن در مرحله اول میزان زیادی سلول‌های ایمنی تولید می‌کند و در نتیجه سطح آنتی‌بادی و مولکول‌های دیگر افزایش می‌یابد. این روند پس از مدتی نزولی شده و میزان آنتی‌بادی‌های موجود در بدن کاهش می‌یابد؛ البته بخش کمی از سلول‌های دستگاه ایمنی با نام لنفوسیت‌های «بی» و «تی» ماندگار می‌شوند که دارای نوعی حافظه طولانی‌مدت هستند تا در آینده در صورت روبرو شدن دوباره با عامل بیماری‌زا از بدن محافظت کنند.

اسپایکوژن در چه مراکز واکسیناسیونی موجود است؟

دوز سوم واکسن کرونا و بیماران خاص

افراد در هر سنی با داشتن شرایطی که منجر به ضعف یا نقص در ایمنی شود، بیشتر در معرض ابتلا به نوع شدید بیماری کووید-19 هستند. بیماری شدید به این معنی است که فرد مبتلا به کرونا …

مقاومت واکسن‌ها در برابر کرونای امیکرون

خبر ظهور کرونای امیکرون و سرعت انتشار آن نگرانی بسیاری در سراسر جهان به وجود آورده است. با این حال، به دست آوردن اطلاعات دقیق از قدرت انتقال این نوع ویروس، شدت بیماری و …

میزان انتشار و شیوع کرونای امیکرون چقدر است؟

در آخرین مطالعه واکسن اسپایکوژن که برای بررسی تاثیر آن به عنوان دز بوستر انجام شد، این واکسن باموفقیت ایمنی افراد را تا چندین برابر (بین 11 تا 25 برابر) تقویت کرد …

شیوه ایمنی‌زایی در دوز تقویتی واکسن کرونا

به نقل از وب سایت فرارو، بر اساس مقاله خبری در پایگاه Nature، واکسن در مرحله اول میزان زیادی سلول‌های ایمنی تولید می‌کند و در نتیجه سطح آنتی‌بادی و مولکول‌های دیگر افزایش می‌یابد. این روند پس از مدتی نزولی شده و میزان آنتی‌بادی‌های موجود در بدن کاهش می‌یابد؛ البته بخش کمی از سلول‌های دستگاه ایمنی با نام لنفوسیت‌های «بی» و «تی» ماندگار می‌شوند که دارای نوعی حافظه طولانی‌مدت هستند تا در آینده در صورت روبرو شدن دوباره با عامل بیماری‌زا از بدن محافظت کنند.

یکی از ایمونولوژیست‌های دانشگاه واشنگتن می‌گوید، «دوز بوستر واکسن باعث چند برابر شدن لنفوسیت‌های «بی» می‌شود و مقدار آنتی‌بادی‌ها را یک بار دیگر علیه عامل بیماری‌زا افزایش می‌دهد.»

پس از چند ماه با گذشت زمان از مقدار آنتی‌بادی‌ها کاسته می‌شود، اما با تزریق دوز سوم واکسن کرونا، تعداد لنفوسیت‌های «بی» بیش از گذشته در بدن ایجاد خواهد شد.

این لنفوسیت‌ها به غدد لنفاوی می‌روند و در آنجا ارتقا یافته و آنتی‌بادی‌های قوی‌تر را در برابر ویروس کرونا تولید می‌کنند و بدن در برابر بیماری کرونا از مصونیت بیشتری برخوردار می‌شود.

مقدار لنفوسیت‌های «بی» در افرادی که دوز تقویتی واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند، بسیار بیشتر از افرادی است که دوز سوم را تزریق نکرده‌اند.

شیوه ایمنی‌زایی در دوز تقویتی واکسن کرونا

زمان مناسب و شرایط لازم برای تزریق دوز سوم واکسن

در ایران، به گفته معاون بهداشت وزارت بهداشت، تزریق دوز سوم واکسن کرونا برای افراد بالای ۱۸ سال که حداقل ۳ ماه از زمان تزریق دوز دوم آنها گذشته باشد، انجام می‌شود.

تمام افراد ۱۸ سال به بالا می‌توانند با رعایت همین فاصله زمانی برای تزریق دوز سوم به پایگاه‌های واکسیناسیون مراجعه کنند.

وزارت بهداشت همچنین تایید کرد که این که نوع واکسن در دوز سوم مانند دوز‌های اول یا متفاوت از آنها باشد، هر دو از نظر علمی مورد تائید است.

 

انواع واکسن برای دوز سوم: از mRNA تا پروتئین نوترکیب

پلتفرم‌ها یا تکنولوژی‌های مختلف که برای تولید واکسن کرونا توسعه یافته و استفاده شده‌اند شامل: mRNA، وکتور ویروسی، ویروس غیرفعال‌شده و پروتئین نوترکیب (مانند واکسن اسپایکوژن) هستند. ویروس کرونا به کمک اسپایک با اتصال به گیرنده خاصی در بدن (ACE2) وارد سلول‌های بدن شده و باعث عفونت کووید-19 می‌شود. به همین خاطر است که هدف اکثر واکسن‌ها تولید پاسخ ایمنی در بدن علیه پروتئین اسپایک است.

واکسن‌های با پلتفرم پروتئین نوترکیب (مانند واکسن اسپایکوژن) حاوی همه یا بخشی از پروتئین اسپایک هستند که با استفاده از تکنولوژی مهندسی ژنتیک و نوترکیبی ساخته می‌شود.

تفاوت واکسن استرالیایی-ایرانی اسپایکوژن با دیگر واکسن‌های نوترکیب موجود در کشور این است که دارای همه بخش‌های پروتئین اسپایک کرونا است، پس می‌تواند پاسخ ایمنی در بدن در برابر تمامی قسمت‌های اسپایک کرونا را تحریک کند.

مراکز تزریق واکسن اسپایکوژن | spikogen

مراکز تزریق واکسن اسپایکوژن

در بخش “مراکز تزریق واکسن اسپایکوژن” موقعیت مکانی مراکز تزریق، به همراه شماره تماس آن‌ها درج شده است. برای آگاهی از موقعیت‌های مکانی هر مرکز، کافیست روی نام آن‌ها کلیک فرمایید. لطفا پیش از مراجعه حضوری با مرکز واکسیناسیون مورد نظر خود تماس حاصل فرمایید.

وضعیت واکسن‌های پروتئینی کرونا در دنیا

اگرچه واکسن‌های پروتئینی هنوز به طور گسترده برای COVID-19 استفاده نشده‌اند، داده کارآزمایی بالینی در مراحل پایانی تاکنون امیدوارکننده به نظر می‌رسد و محافظت قوی با عوارض جانبی کمتر را نسبت به سایر واکسن‌های کووید-19 نشان می‌دهد.

علاوه بر چند کشور مانند کوبا و تایوان، چندین شرکت دارویی مهم مانند نوواوکس (Novavax)، سانوفی و GSK و شرکت کلاور (Clover) بر روی توسعه واکسن‌های پروتئین نوترکیب علیه واکسن کرونا فعالیت کرده‌اند. مطالعات بزرگ از Novavax و Clover قبلاً داده‌های اثربخشی را به دست آورده‌اند.

بر اساس این نتایج واکسن Novavax در یک مطالعه 30000 نفری که در اوایل سال (قبل از ورود نوع دلتا) انجام شد، بیش از 90٪ محافظت در برابر بیماری کرونا علامت‌دار ارائه کرد.

از مهم‌ترین مسائل در تصمیم‌گیری برای الزام به تزریق دوز تقویتی واکسن کرونا، میزان دسترسی به واکسن و توانایی واکسن‌سازان برای تامین گسترده واکسن در بیشتر کشورهای دنیاست. به همین علت، نیاز به تولید واکسن‌های با تکنولوژی متفاوت مانند پروتئین نوترکیب در کنار واکسن‌های قبلی بیشتر از گذشته احساس می‌شود.

واکسن اسپایکوژن و تزریق دوز سوم

واکسن اسپایکوژن و تزریق دوز سوم

ایمنی بالا و سابقه طولانی استفاده از پروتئین نوترکیب در ساخت انواع واکسن‌ها از جمله واکسن آنفلوانزا، هپاتیت، ویروس پاپیلوما انسانی (HPV) و داروهایی چون انسولین از ویژگی‌های مهم واکسن سیناژن است. بنابراین، نگرانی کمتری درباره عوارض جانبی ناشی از واکسن دارای پلتفرم پروتئین نوترکیب (مانند اسپایکوژن) وجود دارد.

با پلتفرم پروتئین نوترکیب، عوارض کمتری نسبت به بقیه انواع واکسن‌ها رخ می‌دهد و عوارض خاصی که با واکسن‌های با تکنولوژی جدید مانند mRNA گزارش شده، با واکسن پروتئین نوترکیب مانند واکسن اسپایکوژن تجربه نمی‌شود.

در بررسی واکسن اسپایکوژن در فاز 2 کارآزمایی بالینی، افراد با سابقه ابتلا به کرونا با تزریق یک دوز از واکسن سیناژن به ایمنی مشابه با ایمنی دو دوز واکسن دست یافتند. این وضعیت مشابه با اثر تقویت‌کنندگی پاسخ ایمنی که در دوز سوم واکسن اتفاق میفتد و ظرفیت واکسن اسپایکوژن را برای استفاده به عنوان گزینه دوز بوستر واکسن نشان می‌دهد.

نتایج چند مطالعه از جمله تحقیق انجام شده در NIH انگلستان نیز افزایش میزان ایمنی با تزریق دوز تقویتی واکسن را در هر نوع واکسن نشان داده است. نکته مهم‌تر اما این جاست که در افرادی که نوع واکسن در دوز بوستر متفاوت بوده است، میزان تولید ایمنی تا چند برابر بوده است. به همین دلیل برخی کارشناسان به تزریق واکسنی با نوع تکنولوژی متفاوت در دوز سوم توصیه می‌کنند.

پلتفرم واکسن اسپایکوژن متفاوت از نوع تکنولوژی واکسن‌های دیگر است که تاکنون در واکسیناسیون کشوری تزریق شده است. با توجه به جنبه‌های مختلف که در این مقاله مطرح شد، می‌توان واکسن اسپایکوژن را گزینه مناسبی برای تزریق دوز سوم واکسن دانست.

اگر به اطلاعات بیشتری جهت تصمیم‌گیری در انتخاب واکسن اسپایکوژن به عنوان دوز سوم (بوستر) واکسن کرونا نیاز دارید، کافیست، مقاله «اسپایکوژن، انتخابی مناسب برای دوز بوستر» را مطالعه فرمایید.

واکسن اسپایکوژن، واکسنی موثر به‌ عنوان دز بوستر

در آخرین مطالعه واکسن اسپایکوژن که برای بررسی تاثیر آن به عنوان دز بوستر انجام شد، این واکسن باموفقیت ایمنی افراد را تا چندین برابر (بین 11 تا 25 برابر) تقویت کرد …

چرا علائم کرونا در بعضی افراد دیرتر از بین می‌رود؟

بر اساس مطالعه‌ای جدید، با گذشت دو سال از همه‌گیری، محققان هنوز از اثرات طولانی‌مدت کووید که بین 31 تا 69 درصد از بیماران مبتلا به کووید را برای ماه‌ها پس از بهبودی تحت …

مدت زمان قرنطینه امیکرون

همچنان با ثبت بیشترین موارد ابتلا به کرونا و رکوردشکنی پی‌درپی در اروپا و آمریکا، اومیکرون به گسترش و شیوع خود ادامه می‌دهد، اما خوشبختانه تا اینجا آمارها و اطلاعات نشان می‌دهد …

مرکز تماس واکسن اسپایکوژن

اسپایکوژن در چه مراکزی موجود است؟

مراکز تزریق اسپایکوژن

واکسن استرالیایی-ایرانی اسپایکوژن

اسپایکوژن، واکسن استرالیایی-ایرانی کرونا، حاصل همکاری مشترک شرکت سیناژن و شرکت Vaxine استرالیا است.

سیناژن پیشگام در تولید محصولات بیوتکنولوژی پزشکی در منطقه و تنها مجموعه در ایران با استاندارد کیفی اتحادیه اروپا (EuGMP) است.

 

اسپایکوژن