میزان انتشار و شیوع کرونای امیکرون چقدر است؟
امیکرون پنجمین واریانت بعد از واریانتهای آلفا، بتا، گاما و دلتا است که توسط سازمان جهانی بهداشت به عنوان واریانت نگرانکننده اعلام شد. سازمان جهانی بهداشت، واریانت جدید از ویروس کرونا را پس از بررسی اطلاعات اولیه از آفریقای جنوبی در لیست واریانتهای نگرانکننده (Variant of concern) خود قرار داد.
اسپایکوژن در چه مراکز واکسیناسیونی موجود است؟
میزان انتشار و شیوع کرونای امیکرون چقدر است؟
امیکرون پنجمین واریانت بعد از واریانتهای آلفا، بتا، گاما و دلتا است که توسط سازمان جهانی بهداشت به عنوان واریانت نگرانکننده اعلام شد. سازمان جهانی بهداشت، واریانت جدید از ویروس کرونا را پس از بررسی اطلاعات اولیه از آفریقای جنوبی در لیست واریانتهای نگرانکننده (Variant of concern) خود قرار داد.
جهشهای کرونا امیکرون
ویروس کرونا به کمک پروتئینی به نام اسپایک وارد سلولهای بدن شده و باعث بیماری کووید-۱۹ میشود. حدود ۳۰ تغییر یا بیشتر در پروتئین اسپایک در نوع اومیکرون مشخص شده است که دو برابر جهشهای نوع دلتا است. نیمی از این جهشها در ناحیه ای است که ویروس کرونا به کمک آن به سلول بدن انسان متصل شده، وارد آن میشود و باعث عفونت میشود.
مراکز تزریق واکسن اسپایکوژن
در بخش “مراکز تزریق واکسن اسپایکوژن” موقعیت مکانی مراکز تزریق، به همراه شماره تماس آنها درج شده است. برای آگاهی از موقعیتهای مکانی هر مرکز، کافیست روی نام آنها کلیک فرمایید. لطفا پیش از مراجعه حضوری با مرکز واکسیناسیون مورد نظر خود تماس حاصل فرمایید.
قدرت انتقال نوع امیکرون
جهشها ناحیه اسپایک ویروس میتواند باعث شود تا دستگاه ایمنی (یعنی آنتیبادیهای ساخته شده بعد از واکسیناسیون یا عفونت قبلی) ویروس را کمتر از قبل تشخیص دهد و خطر عفونت با اومیکرون افزایش یابد. حداقل سه جهش در نوع اومیکرون، به ویروس برای فرار از شناسایی شدن توسط آنتیبادی دستگاه ایمنی کمک میکند. ظاهراً جهش دیگری هم توانایی آن را برای ورود به سلولهای انسان افزایش میدهد و باعث انتقال بیشتر آن میشود.
رابطه بیماری شدید کرونا با امیکرون
امکان بیماری شدید با همه انواع قبلی ویروس مانند نوع دلتا وجود داشته است. بر اساس گزارشی از BBC، یک تحلیل بزرگ از انگلیس نشان داد افرادی که به امیکرون مبتلا میشوند، در مقایسه با انواع قبلی بین ۵۰ تا ۷۰ درصد کمتر به مراقبت های بیمارستانی نیاز دارند.
تفاوت علائم عفونت با کرونای امیکرون
بر اساس گزارشی از BBC تحلیلی گسترده در بریتانیا از این حکایت دارد که مبتلایان به اومیکرون، ۵۰ تا ۷۰ درصد کمتر از انواع قبلی کرونا به مراقبت های بیمارستانی احتیاج دارند.
اطلاعات اخیر از انگلستان در مورد علائم کرونا امیکرون نشان میدهد که از دست دادن حس بویایی یا چشایی با امیکرون در مقایسه با دلتا حدود ۸۰ درصد کمتر شایع بوده است. اما، گلودرد در موارد امیکرون نسبت به دلتا تقریباً ۸ برابر شیوع بیشتری داشته است. شایعترین علائم در پیک اومیکرون براساس اطلاعات این اپلیکیشن به ترتیب عبارتند از: آبریزش بینی، سردرد، خستگی متوسط یا شدید، عطسه، گلودرد.
تاثیر ایمنی ناشی از واکسن و ابتلای قبلی بر کرونای امیکرون
طبق مطالعات، دو دوز از یک واکسن محافظت محدودی در برابر ابتلا به Omicron ایجاد میکند، اما با دوز بوستر یا دز سوم واکسن کرونا ایمنی بدن تقویت میشود. با این حال، طبق گزارش منتشر شده توسط وزارت بهداشت بریتانیا می گوید که این محافظت بین ۱۵ تا ۲۵ درصد پس از ۱۰ هفته کاهش مییابد.
طبق اطلاعات منتشر شده از بریتانیا دوز بوستر یا دز سوم همچنان سطح بالایی از محافظت را در برابر بیماری شدید در اومیکرون به خصوص بین بزرگسالان ۶۵ ساله یا بیشتر ایجاد میکند: دز بوستر حدود ۹۰٪ محافظت را ۳ ماه پس از تزریق ایجاد میکند، در حالی که ۳ ماه پس از دو دز، ۷۰ درصد محافظت و بعد از ۶ ماه تنها ۵۰% محافظت مشاهده شده است.
بر اساس گزارش مرکز کنترل بیماری در آمریکا (CDC) در زمانی که امیکرون اولین بار در آمریکا در گردش قرار گرفته است، محافظت افراد با دز بوستر نسبت به افراد واکسینه نشده، در برابر کووید-۱۹، پنج برابر بیشتر بوده است.
بر اساس نتایج مطالعه انجام شده در قطر، چنانچه افراد قبلاً آلوده شده بودند، ایمنی ایجادشده حدود ۹۰٪ در جلوگیری از عفونت با انواع آلفا، بتا یا دلتا موثر بود؛ اما این ایمنی فقط ۵۶٪ در برابر اومیکرون موثر است. با این حال، بیشتر عفونتهای مجدد با فاصلهی یک سال از هم رخ دادهاند که نشان میدهد عفونت قبلی برای مدتی مصونیت ایجاد میکند.
اسپایکوژن در چه مراکزی موجود است؟
واکسن استرالیایی-ایرانی اسپایکوژن
اسپایکوژن، واکسن استرالیایی-ایرانی کرونا، حاصل همکاری مشترک شرکت سیناژن و شرکت Vaxine استرالیا است.
سیناژن پیشگام در تولید محصولات بیوتکنولوژی پزشکی در منطقه و تنها مجموعه در ایران با استاندارد کیفی اتحادیه اروپا (EuGMP) است.