پس از تزریق دوز سوم واکسن کرونا چه اتفاقی میافتد؟
واکسنهای کرونا در ماههای گذشته به طور معناداری باعث کاهش بیماریهای شدید و بستری در بیمارستان شدهاند و از افزایش موارد مرگ بر اثر کووید- 19 جلوگیری کردهاند. بیشتر موارد بستری و مرگ در میان افراد واکسینهنشده مشاهده میشود.
اسپایکوژن در چه مراکز واکسیناسیونی موجود است؟
افراد در هر سنی با داشتن شرایطی که منجر به ضعف یا نقص در ایمنی شود، بیشتر در معرض ابتلا به نوع شدید بیماری کووید-19 هستند. بیماری شدید به این معنی است که فرد مبتلا به کرونا …
خبر ظهور کرونای امیکرون و سرعت انتشار آن نگرانی بسیاری در سراسر جهان به وجود آورده است. با این حال، به دست آوردن اطلاعات دقیق از قدرت انتقال این نوع ویروس، شدت بیماری و …
در آخرین مطالعه واکسن اسپایکوژن که برای بررسی تاثیر آن به عنوان دز بوستر انجام شد، این واکسن باموفقیت ایمنی افراد را تا چندین برابر (بین 11 تا 25 برابر) تقویت کرد …
اثرات واکسن کرونا بر کاهش میزان ابتلا و ایمنی جامعه
داده های مرکز فناوری اطلاعات وزارت بهداشت در بازه زمانی تیر ماه ۱۴۰۰ تا آبان ماه ۱۴۰۰ از تاثیر بسیار چشمگیر واکسیناسیون کووید-۱۹ در جلوگیری از مرگ ناشی بیماری کرونا در ایران حکایت دارد.
در نمودارهای زیر با مقایسه سه گروه: بدون دریافت واکسن (قرمز)، دریافت یک دز و یا هر دو دز واکسن و گذشت کمتر از ۲ هفته از آن (آبی)، دریافت دو دز واکسن و گذشت ۲ هفته از آن (سبز) میتوان مشاهده کرد که واکسیناسیون تاثیر بسیار چشمگیری در کاهش نرخ فوت ناشی از کرونا در تمامی گروههای سنی داشته است.
بر اساس اطلاعات وزارت بهداشت، بیشترین اثر واکسیناسیون، کاهش جدی نرخ فوت ناشی از ابتلا به کرونا بوده است و تاثیر چشمگیر واکسیناسیون در کاهش نرخ فوت ناشی از ابتلا به کرونا در سنین بالاتر هم به وضوح مشاهده میشود.
با این حال، اطلاعات و تحقیقات موجود نشان از کاهش ایمنی حاصل از واکسن کرونا با گذر زمان دارد. با افزایش نگرانیها در مورد میزان دوام ایمنی حاصل از واکسن، نیاز به واکسیناسیون با دوز سوم یا دوز تقویتی واکسن کرونا موضوع بحث میان دانشمندان و محققان جهان است.
آیا تزریق دوز سوم واکسن کرونا ضروری است؟
• بعضی تحقیقات و آمار در دیگر کشورها چندین ماه پس از تزریق دوز دوم، کاهش سطح ایمنی ناشی از واکسنها را نشان داده است.
• انواع (واریانتهای) جدید ویروس کرونا مانند دلتا ممکن است توانایی واکسنها را برای جلوگیری از بیماری کووید-19 کاهش دهند.
• سطح ایمنی تشکیل شده در نتیجه واکسن در جمعیتهای آسیبپذیر مانند سالمندان، افراد مبتلا به نقص یا سرکوب ایمنی و مبتلایان به بیماریهای زمینهای مزمن مانند سرطان و دیابت نسبت به دیگران پایینتر است.
با توجه به این دلایل اکثر کشورها به این تصمیم رسیدهاند که با گذشت تقریباً 6 ماه پس از واکسیناسیون قبلی تزریق دوز سوم واکسن کرونا را در گروههای دارای اولویت اجرا کنند.
کارایی دوز سوم واکسن کرونا در افزایش دوام ایمنی
مطالعات علمی متعددی با روشهای مختلف در حال بررسی میزان کارایی و ایمنیزایی ناشی از تزریق دوز تقویتی یا دوز سوم واکسن کرونا در کشورهای مختلف است. در مجموع نتایج این تحقیقات نشان میدهد که تزریق دوز سوم نیز کارایی بالایی را نشان داده و باعث تقویت و دوام بیشتر پاسخ ایمنی در افراد دریافتکننده دوز سوم نسبت به افراد بدون تزریق دوز تقویتی شده است.
همچنین نوع یا شدت عوارض جانبی با دوز سوم واکسن کرونا متفاوت یا بیشتر از واکسیناسیون قبلی نبوده است. میتوان انتظار داشت که اثرگذاری دوز سوم واکسن کرونا با انواع دیگر واکسنها نیز نتیجه مشابهی داشته باشد.
مراکز تزریق واکسن اسپایکوژن
در بخش “مراکز تزریق واکسن اسپایکوژن” موقعیت مکانی مراکز تزریق، به همراه شماره تماس آنها درج شده است. برای آگاهی از موقعیتهای مکانی هر مرکز، کافیست روی نام آنها کلیک فرمایید. لطفا پیش از مراجعه حضوری با مرکز واکسیناسیون مورد نظر خود تماس حاصل فرمایید.
پلتفرمهای واکسن موجود برای دوز سوم
پلتفرمهای متنوعی برای ساخت واکسن در دنیا استفاده شده است که اکنون برای دوز تقویتی واکسن کرونا در دسترساند: mRNA، وکتور ویروسی، ویروس غیرفعالشده و البته پروتئین نوترکیب (مانند واکسن اسپایکوژن). این واکسنها هر یک از راه مشخصی باعث تحریک سیستم ایمنی بدن و ایمنیزایی علیه ویروس کرونا میشوند. پروتئین اسپایک هدف طلایی برای طراحی و تولید واکسنهای کرونا است، چرا که ویروس کرونا به کمک پروتئین اسپایک با اتصال به گیرنده مخصوص خود به سلولهای بدن متصل و وارد شده و ایجاد بیماری کووید-19 میشود.
واکسن کرونا با پلتفرم پروتئین نوترکیب
نام پلتفرم پروتئین نوترکیب را شاید کمتر برای واکسنهای کرونا شنیده باشید، اما این تکنولوژی سالهاست که برای تولید واکسنهای مهم دیگری چون واکسن آنفلوانزا، هپاتیت و HPVو داروهای پراهمیتی چون انسولین استفاده شده است.
با توجه به پیشنهاد برخی از مطالعات قبلی برای ترکیب انواع متفاوت از واکسنها برای واکسیناسیون و استفاده از پلتفرم متفاوت در تزریق دوز سوم واکسن کرونا، توجهها به واکسن کرونا با پروتئین نوترکیب افزایش یافته است. علاوه بر این، واکسنهای پروتئین نوترکیب با مزایای خود در روش تولید و میزان پایداری، تامین واکسن را در مقایسه با واکسنهای جدیدی چون mRNA آسانتر میکنند.
واکسن اسپایکوژن انتخابی برای تزریق دوز سوم
واکسن اسپایکوژن، توسط شرکت سیناژن که یکی از شرکتهای دارویی تخصصی در منطقه با تجارب طولانی و چندین ساله در تولید انواع پروتئینهای نوترکیب برای درمان بیماریهای مختلف مانند اماس، آرتریت، انواع سرطان، پسوریازیس، دیابت و … است.
درباره تکنولوژی مورداستفاده در ساخت واکسن ایرانی-استرالیایی اسپایکوژن باید گفت که از ویروس زنده یا ویروس کشتهشده در تولید آن استفاده نشده است، بلکه از پروتئین با خلوص بالا ساخته شده است. این احتمال بروز ریسک خطراتی مانند بیماریزایی واکسن و پارتیکلهای ویروسی را در واکسن اسپایکوژن از بین میبرد.
واکسن سیناژن حاوی قسمتی از ویروس کرونا به نام پروتئین اسپایک است که سبب ایجاد ایمنی در برابر ویروس کرونا میشود. در ساخت این واکسن استرالیایی-ایرانی، از ساختار کامل پروتئین اسپایک استفاده شده که در نتیجه پاسخ ایمنی در بدن در برابر تمامی قسمتهای اسپایک ویروس کرونا تحریک میشود.
بر اساس اطلاعات موجود از واکسنها و مطالعات، استفاده از واکسن با تکنولوژی متفاوت از تکنولوژی واکسن اولیه، باعث تولید ایمنی پایدارتر و موثرتری علیه ویروس کرونا میشود. نهادهای بهداشت و سلامت مانندWHO و FDA نیز تزریق واکسن کرونا با تکنولوژی متفاوت از واکسن تزریق شده در دوزهای قبلی را تایید کردهاند.
پلتفرم واکسن اسپایکوژن متفاوت از تکنولوژی واکسنهای موجود در واکسیناسیون کشوری تاکنون است که این موضوع در کنار ایمنی بالای این پلتفرم، واکسن اسپایکوژن را به گزینه مناسبی برای تزریق دوز سوم تبدیل میکند.
اگر به اطلاعات بیشتری جهت تصمیمگیری در انتخاب واکسن اسپایکوژن به عنوان دوز سوم (بوستر) واکسن کرونا نیاز دارید، کافیست، مقاله «اسپایکوژن، انتخابی مناسب برای دوز بوستر» را مطالعه فرمایید.
در آخرین مطالعه واکسن اسپایکوژن که برای بررسی تاثیر آن به عنوان دز بوستر انجام شد، این واکسن باموفقیت ایمنی افراد را تا چندین برابر (بین 11 تا 25 برابر) تقویت کرد …
بر اساس مطالعهای جدید، با گذشت دو سال از همهگیری، محققان هنوز از اثرات طولانیمدت کووید که بین 31 تا 69 درصد از بیماران مبتلا به کووید را برای ماهها پس از بهبودی تحت …
همچنان با ثبت بیشترین موارد ابتلا به کرونا و رکوردشکنی پیدرپی در اروپا و آمریکا، اومیکرون به گسترش و شیوع خود ادامه میدهد، اما خوشبختانه تا اینجا آمارها و اطلاعات نشان میدهد …
اسپایکوژن در چه مراکزی موجود است؟
واکسن استرالیایی-ایرانی اسپایکوژن
اسپایکوژن، واکسن استرالیایی-ایرانی کرونا، حاصل همکاری مشترک شرکت سیناژن و شرکت Vaxine استرالیا است.
سیناژن پیشگام در تولید محصولات بیوتکنولوژی پزشکی در منطقه و تنها مجموعه در ایران با استاندارد کیفی اتحادیه اروپا (EuGMP) است.