چرا علائم کرونا در بعضی افراد دیرتر از بین میرود؟
سازمان جهانی بهداشت تعریفی ارائه داده است که بر مبنای آن کووید طولانیمدت سه ماه بعد از شروع علائم کووید-19 شروع شده و حداقل دو ماه ادامه دارد.
اسپایکوژن در چه مراکز واکسیناسیونی موجود است؟
امیکرون (Omicron)، آخرین سویه نگرانکننده کرونا از نظر سازمان جهانی بهداشت که ابتدا B.1.1.529 نامیده میشد، حالا دیگر به مهمترین و شایعترین سویه ویروس کرونا …
دوز تقویتی یا دوز سوم واکسن کرونا در افراد با سابقه دریافت دو دوز قبلی، برای بهبود ایمنی ناشی از واکسیناسیون اولیه تزریق میشود.دوز سوم واکسن کرونا کمک میکند تا …
واکسنهای کرونا در ماههای گذشته به طور معناداری باعث کاهش بیماریهای شدید و بستری در بیمارستان شدهاند و از افزایش موارد مرگ بر اثر کووید- 19 جلوگیری کردهاند. بیشتر موارد …
چرا علائم کرونا در بعضی افراد دیرتر از بین میرود؟
بر اساس مطالعهای جدید، با گذشت دو سال از همهگیری، محققان هنوز از اثرات طولانیمدت کووید که بین 31 تا 69 درصد از بیماران مبتلا به کووید را برای ماهها پس از بهبودی تحت تاثیر قرار داده است، شگفتزده هستند. این مطالعه نشان داده که 4 عامل در ایجاد کووید طولانیمدت موثر است. این موارد شامل دیابت نوع2، زیاد بودن قطعات ویروسی در گردش درون بدن، فعال شدن ویروسی به نام اپشتین بار و آنتیبادیِ خودی علیه ارگانهای بدن.
آمارهای مختلفی درباره میزان شیوع این نوع علائم طولانی مدت گزارش شده است که شاید به دلیل نداشتن تعریف مشترک و دقیق از این وضعیت باشد. اما سازمان جهانی بهداشت تعریفی ارائه داده است که بر مبنای آن کووید طولانیمدت سه ماه بعد از شروع علائم کووید-19 شروع شده و حداقل دو ماه ادامه دارد.
این مطالعه جدید شامل دادههای 390 بیمار کووید-19 است که پس از تشخیص اولیه پیگیری شدهاند. برخلاف علائم معمول کووید، علائم طولانیمدت کووید میتواند ماهها طول بکشد که میتواند شامل از دست دادن حافظه، ناراحتی دستگاه گوارش، خستگی، از دست دادن بویایی، سرفه طولانیمدت و تنگی نفس باشد. حدود 37 درصد از بیماران در این مطالعه سه یا تعدادی بیشتر از این علائم را ماهها پس از عفونت گزارش کردند، حدود 24 درصد یک یا دو علامت را گزارش کردند.
این مطالعه چهار شاخص کلیدی را ارائه میدهد که با افزایش خطر ابتلا به کووید طولانیمدت و علائم ماندگار آن مرتبط است.
چهار شاخص عبارتند از:
دیابت نوع دو
بر اساس این مطالعه، اگر از قبل دیابت نوع دو دارید، ممکن است در معرض خطر ابتلای به کووید طولانیمدت باشید. البته محققان هشدار دادند که این احتمالاً تنها یکی از چندین وضعیت پزشکی موجود از قبل است که میتواند خطر ابتلای به کووید طولانیمدت را افزایش دهد.
قطعات ویروسی در گردش در زمان تشخیص
مقدار زیادی از RNA (ماده ژنتیکی) ویروس کرونا که در اوایل بیماری در جریان خون افراد یافت میشود، میتواند به این معنی باشد که آنها بیشتر در معرض خطر ابتلای به کووید طولانیمدت هستند.
مراکز تزریق واکسن اسپایکوژن
در بخش “مراکز تزریق واکسن اسپایکوژن” موقعیت مکانی مراکز تزریق، به همراه شماره تماس آنها درج شده است. برای آگاهی از موقعیتهای مکانی هر مرکز، کافیست روی نام آنها کلیک فرمایید. لطفا پیش از مراجعه حضوری با مرکز واکسیناسیون مورد نظر خود تماس حاصل فرمایید.
فعال شدن مجدد ویروس اپشتین بار
ویروس اپشتین بار میتواند باعث بیماری عفونی به نام مونونوکلئوز شود، اما معمولاً در بدن نهفته میماند. بر اساس این مطالعه، فعال شدن مجدد این ویروس، که مرکز کنترل بیماری آمریکا (CDC) آن را «یکی از شایعترین ویروسهای انسانی» مینامد، در زمان تشخیص کووید-19 با افزایش خطر ابتلای به کووید-19 طولانی مدت مرتبط است.
وجود آنتیبادیهای خاص علیه بافت یا اندامهای خودِ شخص
عامل دیگر آنتیبادیهای خاص به عنوان Autoantibody هستند که توسط سیستم ایمنی فرد ایجاد میشوند، اما برای حمله به بافت یا اندامهای خودی هدایت می شوند. بر اساس گزارش نیویورک تایمز، وجود میزان بیشتری از اتوآنتیبادیها در بدن می تواند نشاندهنده این باشد که فرد دارای سطوح پایینتری از آنتیبادیهای محافظ در برابر کووید است.
علائم عصبی بیشتر در کووید طولانیمدت زنان
شایسته است اشاره کنیم که این مطالعه نشان داد که زنانی که مبتلا به کووید طولانیمدت هستند، علائم عصبی بیشتری دارند و بیماران قلبی بیشتر احتمال دارد حس بویایی و چشایی خود را از دست بدهند.
اگرچه هیچ درمانی برای کووید طولانیمدت وجود ندارد، اما این مطالعه نشان داد که دریافت داروهای ضدویروسی در اوایل دوره بیماری برای مقابله با ویروس بیش از حد در بدن فرد ممکن است به کاهش خطر ابتلا به علائم طولانیمدت کووید در فرد کمک کند.
البته نویسندگان این مطالعه هشدار دادند که تحقیقاتی با شرکتکنندگان بیشتر در بازه زمانی طولانیتر برای تایید یافتههای آنها موردنیاز است.
واکسن میتواند احتمال کووید طولانیمدت را کاهش دهد
به گزارش nature محققان در اسرائیل گزارش میدهند که افرادی که هم عفونت کرونا داشتهاند و هم دوزهای واکسن فایزر را تزریق کردهاند، نسبت به افرادی که در هنگام ابتلا به کرونا واکسینه نشدهاند، کمتر ممکن است طیف وسیعی از علائم کووید طولانیمدت را گزارش کنند. یعنی، احتمال بروز علائم طولانیمدت در افراد واکسینه نسبت به افرادی که هرگز کرونا را نگرفته بودند، کمتر بوده است.
محققان شیوع هر یک از علائم را با وضعیت واکسیناسیون که خود افراد گزارش دادند، مقایسه کردند. شرکتکنندگان کاملاً واکسینه که کووید-19 نیز داشتند، نسبت به افراد واکسینه نشده، 54 درصد کمتر سردرد، 64 درصد کمتر خستگی و 68 درصد کمتر درد عضلانی را گزارش دادند.
نتایج این تحقیق هماهنگ با نتایج تحقیقات دیگر، از جمله مطالعه بریتانیا در سپتامبر گذشته است که نشان داد واکسیناسیون خطر ابتلا به کووید طولانیمدت را به نصف کاهش میدهد.
ادلشتاین مجری اصلی مطالعه میگوید که مطالعه تیمش «جامعترین و دقیقترین» تا به امروز در مورد واکسیناسیون و کووید طولانیمدت است.
اگرچه نتایج مطالعات بریتانیا و اسرائیل نشان میدهد که واکسیناسیون خطر ابتلا به کووید طولانی مدت را کاهش می دهد، اما به گفته ادلشتاین حتی افرادی که به طور کامل واکسینه شدهاند، هنوز در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند. همچنین، هنوز مشخص نیست که آیا واکسیناسیون از افراد در برابر کووید طولانی ناشی از اومیکرون محافظت میکند.
افراد در هر سنی با داشتن شرایطی که منجر به ضعف یا نقص در ایمنی شود، بیشتر در معرض ابتلا به نوع شدید بیماری کووید-19 هستند. بیماری شدید به این معنی است که فرد مبتلا به کرونا …
خبر ظهور کرونای امیکرون و سرعت انتشار آن نگرانی بسیاری در سراسر جهان به وجود آورده است. با این حال، به دست آوردن اطلاعات دقیق از قدرت انتقال این نوع ویروس، شدت بیماری و …
در آخرین مطالعه واکسن اسپایکوژن که برای بررسی تاثیر آن به عنوان دز بوستر انجام شد، این واکسن باموفقیت ایمنی افراد را تا چندین برابر (بین 11 تا 25 برابر) تقویت کرد …
اسپایکوژن در چه مراکزی موجود است؟
واکسن استرالیایی-ایرانی اسپایکوژن
اسپایکوژن، واکسن استرالیایی-ایرانی کرونا، حاصل همکاری مشترک شرکت سیناژن و شرکت Vaxine استرالیا است.
سیناژن پیشگام در تولید محصولات بیوتکنولوژی پزشکی در منطقه و تنها مجموعه در ایران با استاندارد کیفی اتحادیه اروپا (EuGMP) است.