تزریق دز سوم واکسن در پدران و مادران به محافظت کودکان کمک می‌کند

موج اومیکرون، شایع‌ترین نوع کرونا در اکثر کشورها از جمله ایران در حال رسیدن به پیک خود است و در این موج، برخلاف موج‌های قبلی که نگرانی درباره کودکان و نوجوانان کمتر بود، موج اومیکرون این گروه سنی را بیشتر در معرض بیماری یا بستری قرار داده است.

اسپایکوژن در چه مراکز واکسیناسیونی موجود است؟

واکسن اسپایکوژن، واکسنی موثر به‌ عنوان دز بوستر

در آخرین مطالعه واکسن اسپایکوژن که برای بررسی تاثیر آن به عنوان دز بوستر انجام شد، این واکسن باموفقیت ایمنی افراد را تا چندین برابر (بین 11 تا 25 برابر) تقویت کرد …

چرا علائم کرونا در بعضی افراد دیرتر از بین می‌رود؟

بر اساس مطالعه‌ای جدید، با گذشت دو سال از همه‌گیری، محققان هنوز از اثرات طولانی‌مدت کووید که بین 31 تا 69 درصد از بیماران مبتلا به کووید را برای ماه‌ها پس از بهبودی تحت …

مدت زمان قرنطینه امیکرون

همچنان با ثبت بیشترین موارد ابتلا به کرونا و رکوردشکنی پی‌درپی در اروپا و آمریکا، اومیکرون به گسترش و شیوع خود ادامه می‌دهد، اما خوشبختانه تا اینجا آمارها و اطلاعات نشان می‌دهد …

تزریق دز سوم واکسن در پدران و مادران به محافظت کودکان کمک می‌کند

موج اومیکرون، شایع‌ترین نوع کرونا در اکثر کشورها از جمله ایران در حال رسیدن به پیک خود است و در این موج، برخلاف موج‌های قبلی که نگرانی درباره کودکان و نوجوانان کمتر بود، موج اومیکرون این گروه سنی را بیشتر در معرض بیماری یا بستری قرار داده است.

از سوی دیگر در بیشتر کشورهای جهان، پس از بزرگسالان، اکنون نوبت به تزریق واکسن کرونا در نوجوانان و کودکان رسیده است، اما تحقیقات نشان می‌دهد تزریق واکسن کرونا مخصوصاً دز سوم یا دز بوستر در والدین به ایمنی بچه‌ها در برابر بیماری کووید-19 هم کمک می‌کند.

این تحقیقات جدید نشان می‌دهد والدینی که دز سوم یا بوستر واکسن‌های کووید-۱۹ خود را تزریق می‌کنند، ممکن است به محافظت از کودکان واکسینه نشده خود در برابر این بیماری کمک کنند.

تزریق دز سوم واکسن در پدران و مادران به محافظت کودکان کمک می‌کند

کاهش خطر ابتلای کودکان به کرونا تا 72% با واکسیناسیون والدین

به گفته محققان، اگر یکی از والدین کاملاً واکسینه شده باشد، خطر ابتلا به عفونت با سویه اصلی کرونا در کودکان تا 26 درصد کاهش می‌یابد، اما اگر هر دوی والدین کاملاً واکسینه شده باشند؛ خطر ابتلا در بچه‌ها تقریباً 72 درصد کاهش می‌یابد.

در برابر سویه دلتا، یکی از واکسینه شدن والدین به صورت کامل – از جمله با دوز بوستر – با 20.8٪ کاهش خطر ابتلا به عفونت در کودکان همراه بود، در حالی که واکسینه شدن کامل هر دو والدین با 58.1٪ کاهش خطر مرتبط بود.

ساماه هایک، اپیدمیولوژیست مؤسسه تحقیقاتی کلایت در رامات گان اسرائیل، می‌گوید: «واکسیناسیون نه تنها محافظت مستقیم ایجاد می‌کند، بلکه از افراد واکسینه نشده که با افراد واکسینه در یک خانه زندگی می کنند، محافظت غیرمستقیم می‌کند.»

این مطالعه محافظت غیرمستقیم از کودکان واکسینه نشده که به دلیل واکسینه شدن والدین فراهم می‌شود، صرف نظر از تعداد اعضای خانواده یا سن کودک، برای انواع آلفا و دلتا برجسته می کند.”

این گروه یافته‌های تحقیقات خود را به صورت آنلاین در 27 ژانویه در مجله Science منتشر کردند.

محققان بر روی خانواده‌هایی متمرکز شدند که پدر و مادر و فرزندان واکسینه نشده داشتند و عفونت قبلی در دو دوره زمانی از همه‌گیری نداشتند: بین 17 ژانویه 2021 و 28 مارس 2021، در میان موج نوع آلفا؛ و بین 11 جولای 2021 و 30 سپتامبر 2021، زمانی که نوع دلتا غالب بود. همه والدین واکسینه در این مطالعه حداقل دو دز از واکسن فایزر-بیون‌تک (mRNA BNT162b2) را دریافت کردند.

کمتر احتمال دارد که والدین واکسینه شده عفونت ثبت شده داشته باشند. اما این مطالعه نشان داد که در صورت آلوده بودن، احتمال انتقال عفونت به یکی از اعضای خانواده نیز کمتر بود.

برای اولین دوره، محققان داده‌هایی از بیش از 400هزار کودک و نوجوان واکسینه نشده در بیش از 150هزار خانوار داشتند. برای دوره دوم، آن ها داده های بیش از 180هزار کودک واکسینه نشده از بیش از 76هزار خانوار را تجزیه و تحلیل کردند.

به گفته محققان، نتایج در مجموع بدون توجه به اندازه خانوار و در گروه‌های سنی مختلف کودکان، از جمله کودکان بسیار جوان که واجد شرایط دریافت واکسن کووید-19 نیستند، سازگار بود. البته این مطالعه اثربخشی واکسن را در برابر نوع اومیکرون ارزیابی نکرده است.

نیاز به تزریق دز سوم توسط پدرها و مادرها در موج اومیکرون

Yi Du محقق مرکز پزشکی دانشگاه نبراسکا، اوماها، که اثربخشی واکسیناسیون را در آنجا بررسی کرده است، گفت که رفتار اومیکرون احتمالاً متفاوت است.

وی به پایگاه Medscape گفت: در موج اومیکرون، اگرچه موارد افزایش یافته است، اما همچنان اثربخشی واکسن را در کاهش بستری شدن و مرگ‌و‌میر در بیمارستان مشاهده کردیم.

والدین و پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌های واکسینه شده ممکن است در صورت ابتلا بدون علامت باشند، در حالی که کودکان واکسینه‌نشده ممکن است در خطر باشند.

کاهش ایمنی برای والدین واکسینه شده نگرانی دیگری است. این پزشک و محقق گفت: «تزریق دز تقویتی به شدت توصیه می‌شود.»

نتیجه پژوهش هایک و همکارانش نشان می‌دهد که واکسیناسیون والدین با کاهش دادن احتمال تماس با یک فرد عفونی و کاهش میزان سرایت دادن بیماری توسط فرد واکسینه شده در صورت عفونت مجدد، به طور قابل‌توجهی خطر ابتلا کودکان تا سن 12 سال را کاهش می دهد.

نویسندگان مقاله می‌گویند: «این نتایج اهمیت افزایش پوشش واکسن را در میان جمعیت واجد شرایط برای مهار گسترش همه‌گیری کرونا و محافظت از کسانی که نمی‌توانند واکسینه شوند، تقویت می‌کند.»

مراکز تزریق واکسن اسپایکوژن | spikogen

مراکز تزریق واکسن اسپایکوژن

در بخش “مراکز تزریق واکسن اسپایکوژن” موقعیت مکانی مراکز تزریق، به همراه شماره تماس آن‌ها درج شده است. برای آگاهی از موقعیت‌های مکانی هر مرکز، کافیست روی نام آن‌ها کلیک فرمایید. لطفا پیش از مراجعه حضوری با مرکز واکسیناسیون مورد نظر خود تماس حاصل فرمایید.

کاهش در انتقال خانوادگی کووید-19 بعد از واکسیناسیون

قبلاً هم اهمیت واکسیناسیون در محافظت از افراد غیرواکسینه نشان داده شده است. در مطالعه دیگری، یافته‌ها نتیجه مشابهی را نشان داد: واکسیناسیون هم میزان عفونت با SARS-CoV-2 و هم انتقال خانگی بیماری را کاهش داد.

براساس این تحقیق، انتقال بیماریِ کمتری در خانواده‌های با اعضای واکسینه شده نسبت به خانواده‌های با افراد واکسینه نشده اتفاق افتاد.
این مقاله در Science منتشر شده است. بسیاری از مطالعات قبلاً تأثیر واکسن‌ها را بر شدت و حساسیت بیماری تخمین زده‌اند. با این حال، تخمین‌ها از تأثیر واکسن‌ها بر قابلیت انتقال محدودتر است.

پژوهشگران دریافتند که افراد واکسینه شده که دوباره به عفونت مبتلا شدند، نسبت به افراد واکسینه نشده، کمتر عفونت و آلودگی را پخش می‌کردند. به طور دقیق، “واکسیناسیون آسیب‌پذیری به عفونت را تا 89٪ کاهش داد، در حالی که اثربخشی واکسن در برابر عفونت 10 روز تا سه ماه پس از دوز دوم 23٪ بود. کارایی کلی واکسن در محافظت از بیماری بیش از 91٪ بود.

با این حال، توانایی واکسن برای جلوگیری از انتقال با گذشت زمان و ظهور نوع دلتا کاهش یافت. زیرا به گفته پژوهشگران این مقاله «بعید است که انتقال SARS-CoV-2 در سطح جمعیت تنها از طریق واکسیناسیون از بین برود.»

تزریق دز سوم واکسن در پدران و مادران به محافظت کودکان کمک می‌کند

واکسیناسیون کرونا در ایران برای کودکان

تزریق واکسن کرونا با تصمیم وزارت بهداشت و ستاد کرونا، در مرحله اول در گروه سنی بالاتر از ۹ سال آغاز شد و واکسیناسیون در گروه سنی بالاتر از ۵ سال در کشور انجام می‌شود. بنا بر اعلام وزارت بهداشت، واکسن‌های موردتایید برای گروه سنی بالاتر از ۵ سال در کشور، فعلاً واکسن‌های پاستوکووک و سینوفارم است و میزان تزریق و فاصله بین دو نوبت، مشابه گروه های سنی بالاتر و بالغین است.

کشورهای سراسر جهان در حال گسترش برنامه‌های واکسیناسیون کووید-19 هستند تا این پوشش واکسیناسیون شامل کودکان نیز بشود، به خصوص بعد از آن که عفونت‌های نوع جدید اومیکرون در اروپا افزایش یافت.

به گزارش رویترز در ایالات متحده پس از تایید واکسیناسیون در افراد 12 سال و بیشتر، تزریق واکسن کووید-19 کودکان 5 تا 11 ساله هم توصیه شده است. بسیاری از کشورهای دیگر نیز واکسیناسیون کرونا را در کودکان بالای 12 سال قبلاً شروع کرده‌اند و برای تزریق واکسن کرونا در سنین 5 تا 11 سال اقدام می‌کنند.

مطالعه واکسن اسپایکوژن در کودکان و نوجوانان

واکسن اسپایکوژن، حاصل همکاری مشترک شرکت سیناژن و شرکت استرالیایی vaxine مجوز کارآزمایی در کودکان و نوجوانان را دریافت کرده است. این کارآزمایی بالینی برای مقایسه ایمنی‌زایی و ایمنی واکسن اسپایکوژن، بر پایه پروتئین نوترکیب اسپایک، در گروه‌های سنی ۵ تا ۱۲ سال، ۱۲ تا ۱۸ سال و ۱۸ تا ۴۰ سال اجرا می‌شود.

آنچه از کرونای امیکرون می‌دانیم | امیکرون چقدر نگران کننده است؟

امیکرون (Omicron)، آخرین سویه نگران‌کننده کرونا از نظر سازمان جهانی بهداشت که ابتدا B.1.1.529 نامیده می‌شد، حالا دیگر به مهم‌ترین و شایع‌ترین سویه ویروس کرونا …

دز سوم واکسن کرونا و عوارض آن

دوز تقویتی یا دوز سوم واکسن کرونا در افراد با سابقه دریافت دو دوز قبلی، برای بهبود ایمنی ناشی از واکسیناسیون اولیه تزریق می‌شود.دوز سوم واکسن کرونا کمک می‌کند تا …

دوز سوم واکسن کرونا

واکسن‌های کرونا در ماه‌های گذشته به طور معناداری باعث کاهش بیماری‌های شدید و بستری در بیمارستان شده‌اند و از افزایش موارد مرگ بر اثر کووید- 19 جلوگیری کرده‌اند. بیشتر موارد …

مرکز تماس واکسن اسپایکوژن

اسپایکوژن در چه مراکزی موجود است؟

مراکز تزریق اسپایکوژن

واکسن استرالیایی-ایرانی اسپایکوژن

اسپایکوژن، واکسن استرالیایی-ایرانی کرونا، حاصل همکاری مشترک شرکت سیناژن و شرکت Vaxine استرالیا است.

سیناژن پیشگام در تولید محصولات بیوتکنولوژی پزشکی در منطقه و تنها مجموعه در ایران با استاندارد کیفی اتحادیه اروپا (EuGMP) است.

 

اسپایکوژن