مقاومت واکسنها در برابر کرونای امیکرون
خبر ظهور کرونای امیکرون و سرعت انتشار آن نگرانی بسیاری در سراسر جهان به وجود آورده است. با این حال، به دست آوردن اطلاعات دقیق از قدرت انتقال این نوع ویروس، شدت بیماری و این که آیا به واکسنها مقاومت خواهد داشت نیاز به زمان بیشتری خواهد داشت.
اسپایکوژن در چه مراکز واکسیناسیونی موجود است؟
در آخرین مطالعه واکسن اسپایکوژن که برای بررسی تاثیر آن به عنوان دز بوستر انجام شد، این واکسن باموفقیت ایمنی افراد را تا چندین برابر (بین 11 تا 25 برابر) تقویت کرد …
بر اساس مطالعهای جدید، با گذشت دو سال از همهگیری، محققان هنوز از اثرات طولانیمدت کووید که بین 31 تا 69 درصد از بیماران مبتلا به کووید را برای ماهها پس از بهبودی تحت …
همچنان با ثبت بیشترین موارد ابتلا به کرونا و رکوردشکنی پیدرپی در اروپا و آمریکا، اومیکرون به گسترش و شیوع خود ادامه میدهد، اما خوشبختانه تا اینجا آمارها و اطلاعات نشان میدهد …
مقاومت واکسنها در برابر کرونای امیکرون
طبق بعضی مطالعات، دو دوز از یک واکسن محافظت محدودی در برابر ابتلا به Omicron ایجاد میکند، اما با دوز بوستر یا دز سوم واکسن کرونا ایمنی بدن تقویت میشود. با این حال، طبق گزارش وزارت بهداشت منتشر شده توسط وزارت بهداشت بریتانیا می گوید که این محافظت بین ۱۵ تا ۲۵ درصد پس از ۱۰ هفته کاهش مییابد.
خطر بیشتر ابتلای مجدد به کرونا با سویه جدید
قبلاً در انگلستان، عفونت مجدد حدود ۱ درصد از موارد گزارش شده کووید-۱۹ را تشکیل می داد، اما این میزان بعداً به حدود ۱۰ درصد هم افزایش یافت. خطر عفونت مجدد در دوره اومیکرون، ۱۶ برابر بیشتر از دوره زمانی است که دلتا نوع غالب بود.
مراکز تزریق واکسن اسپایکوژن
در بخش “مراکز تزریق واکسن اسپایکوژن” موقعیت مکانی مراکز تزریق، به همراه شماره تماس آنها درج شده است. برای آگاهی از موقعیتهای مکانی هر مرکز، کافیست روی نام آنها کلیک فرمایید. لطفا پیش از مراجعه حضوری با مرکز واکسیناسیون مورد نظر خود تماس حاصل فرمایید.
احتمال ابتلا به کرونا بعد از بهبودی
در مطالعه منتشر شده در مجله پزشکی نیوانگلند، میزان فرار اومیکرون از مصونیت ایمنی را اندازهگیری شد. بر اساس نتایج آن، چنانچه افراد قبلاً آلوده شده بودند، ایمنی ایجادشده حدود ۹۰٪ در جلوگیری از عفونت با انواع آلفا، بتا یا دلتا موثر بود؛ اما این ایمنی فقط ۵۶٪ در برابر اومیکرون موثر است. با این حال، بیشتر عفونتهای مجدد با فاصلهی یک سال از هم رخ دادهاند که نشان میدهد عفونت قبلی برای مدتی مصونیت ایجاد میکند.
محافظت در برابر نوع شدید بیماری کووید-۱۹ ناشی از اومیکرون همچنان در حدود ۸۸٪. باقی مانده است.
تاثیر واکسن بر ایجاد کرونای امیکرون
طبق اطلاعات منتشر شده از بریتانیا دوز بوستر یا دز سوم همچنان سطح بالایی از محافظت را در برابر بیماری شدید در اومیکرون به خصوص بین بزرگسالان ۶۵ ساله یا بیشتر ایجاد میکند: دز بوستر حدود ۹۰٪ محافظت را ۳ ماه پس از تزریق ایجاد میکند، در حالی که ۳ ماه پس از دو دز، ۷۰ درصد محافظت و بعد از ۶ ماه تنها ۵۰% محافظت مشاهده شده است.
بر اساس گزارش مرکز کنترل بیماری در آمریکا (CDC) در زمانی که امیکرون اولین بار در آمریکا در گردش قرار گرفته است، محافظت افراد با دز بوستر نسبت به افراد واکسینه نشده، در برابر کووید-۱۹، پنج برابر بیشتر بوده است.
همچنین، واکسن خط دوم دفاع بدن یعنی ایمنی سلولی را هم تحریک میکند. ایمنی سلولی بعد از واکسن در برابر اومیکرون همچنان پایدار است و تا زمانهای طولانیتری میتواند با ویروس مقابله کند. شاید به همین علت، افراد واکسینه در برابر بیماری پاسخ بهتری میدهند و دچار بیماری شدید یا بستری نمیشوند.
تفاوت علائم عفونت با کرونای امیکرون
اطلاعات اخیر از انگلستان درباره علائم کرونا امیکرون نشان میدهد که از دست دادن حس بویایی یا چشایی با امیکرون در مقایسه با دلتا حدود ۸۰ درصد کمتر شایع بوده است. اما، گلودرد در موارد امیکرون نسبت به دلتا تقریباً ۸ برابر شیوع بیشتری داشته است.
گزارشی دیگر از اپلیکیشن ZOE که اطلاعات کووید-۱۹ در آمریکا را جمعآوری میکند؛ ۵ علامت شایع در موج اومیکرون را معرفی میکند. شایعترین علائم در پیک اومیکرون براساس اطلاعات این اپلیکیشن به ترتیب عبارتند از:
- آبریزش بینی
- سردرد
- خستگی متوسط یا شدید
- عطسه
- گلودرد
بعد از آبریزش بینی که ۷۳ درصد افراد تجربه کردند و رتبه اول را دارد، ۶۸ درصد از مردم علامت سردرد را تجربه کردهاند.
نیاز به اطلاعات صحیح درباره کرونا اومیکرون
مقامات بهداشت عمومی در خصوص اطلاعات نادرستی که ممکن است در شبکههای اجتماعی منتشر شود و باعث جلوگیری از تزریق واکسن به ویژه در میان جوانان شود، هشدار داده است تا مردم اطلاعات دقیق از سویه جدید کرونا را تنها از منابع معتبر و علمی و سازمان جهانی بهداشت (WHO) پیگیری کنند.
در پی این ظهور این نوع جدید از کرونا و نگرانیهای حاصل از آن، علاوه بر واکسیناسیون نیاز است که رعایت پروتکلهای بهداشتی با دقت بیشتری جدی گرفته شود تا از انتشار این سویه جدید که سرعت انتقال بیشتری دارد به طور موثری جلوگیری شود.
امیکرون (Omicron)، آخرین سویه نگرانکننده کرونا از نظر سازمان جهانی بهداشت که ابتدا B.1.1.529 نامیده میشد، حالا دیگر به مهمترین و شایعترین سویه ویروس کرونا …
دوز تقویتی یا دوز سوم واکسن کرونا در افراد با سابقه دریافت دو دوز قبلی، برای بهبود ایمنی ناشی از واکسیناسیون اولیه تزریق میشود.دوز سوم واکسن کرونا کمک میکند تا …
واکسنهای کرونا در ماههای گذشته به طور معناداری باعث کاهش بیماریهای شدید و بستری در بیمارستان شدهاند و از افزایش موارد مرگ بر اثر کووید- 19 جلوگیری کردهاند. بیشتر موارد …
اسپایکوژن در چه مراکزی موجود است؟
واکسن استرالیایی-ایرانی اسپایکوژن
اسپایکوژن، واکسن استرالیایی-ایرانی کرونا، حاصل همکاری مشترک شرکت سیناژن و شرکت Vaxine استرالیا است.
سیناژن پیشگام در تولید محصولات بیوتکنولوژی پزشکی در منطقه و تنها مجموعه در ایران با استاندارد کیفی اتحادیه اروپا (EuGMP) است.