نگاهی به تاریخچه واکسنها
در طول تاریخ، دانشمندان با موفقیت واکسنهایی را برای تعدادی از بیماریهای تهدید کننده حیات، از جمله مننژیت، کزاز، سرخک و فلج اطفال ساختهاند.
اسپایکوژن در چه مراکز واکسیناسیونی موجود است؟
تاریخچه آبله جایگاه منحصر به فردی در پزشکی دارد و یکی از کشنده ترین بیماری های شناخته شده برای انسان بود که به طور متوسط از هر ١٠ نفری که به آن مبتلا می شدند، ٣ نفر جان خود را از دست می دادند.
در قرن هفتم پس از میلاد، با افزایش تجارت و سفر در امتداد جاده های ابریشم، آبله در شبه قاره هند «بومی» شد. در قرن نهم پس از میلاد، رازی، پزشک ایرانی، از محققین اولیه طب تجربی و پزشکی، یکی از قطعی ترین توصیفات بیماری آبله و اولین توضیحاتی که آن را از سایر بیماری های مشابه متمایز می کرد را ارائه کرد. این بیماری طبق برآورد سازمان جهانی بهداشت (WHO) در قرن بیستم جان ٣٠٠ میلیون نفر را گرفت.
اساس اولیه واکسنیاسیون توسط ادوارد جنر در سال ١٧٩٦ معرفی شد؛ واکسن آبله، اولین واکسن موفقی بود که ساخته شد. او آبله گاوی گرفته مشاهده کرد افرادی که شیر می دوشیدند و قبلا بودند، مجدد آبله نمی گرفتند و نشان داد که تلقیح این ویروس کشته شده به بدن، از افراد در برابر این بیماری محافظت می کند.
این روش واریولاسیون نام داشت، فرآیندی که به نام ویروس عامل آبله (ویروس واریولا) نامگذاری شد. در طی واریولاسیون، افرادی که هرگز آبله نداشتند با خراشیدن پوست بازوی خود یا از طریق استنشاق در معرض مواد جمع آوری شده از زخم های آبله قرار می گرفتند. ادوارد جنر اولین بار عملکرد واکسن خود را روی فرزند باغبان خود بررسی کرد و پس از آن بررسی های گسترده ای روی تعداد بیشتری از افراد آغاز شد.
تلاش جهانی برای ریشه کنی این بیماری در ابتدا از استراتژی کمپین های واکسیناسیون انبوه برای دستیابی به پوشش ٨٠ درصدی واکسیناسیون در هر کشور استفاده کرد، و پس از آن با یافتن موارد محدود ابتلا، و به دنبال آن واکسیناسیون حلقه ای همه افرادی که با فرد مبتلا تماس احتمالی داشتند در جهت جلوگیری از شیوع بیماری به سایر افراد جامعه انجام شد.
در دهه ١٩٩٠ تقریبا همه کودکان تا سن ١٠ سالگی درآمریکا به آبله مرغان مبتلا می شدند که منجر به بیش از ١٠ هزار مورد بستری و ١٠٠ ها فوت در سال می شد. در آن زمان با همکاری داوطلبانه کودکان و خانواده هایشان در بیش از ١٠ مطالعه بالینی، واکسن آبله مرغان حدودا از سال ١٩٩٥ در دسترس قرار گرفت و از سال ٢٠٠٧ تزریق آن به صورت دو دوز تائید شد که از آن موقع تا سال ٢٠١٤ ،میزان ابتلا در کودکان ٥ تا ١٤ ساله در ایالات متحده آمریکا که دو دوز واکسن را دریافت کرده بودند ٨٥-٨٩ ٪کاهش یافت.
درمجموع میزان ابتلا به آبله مرغان در افراد در سال های ٢٠١٣-٢٠١٤ به واسطه دریافت واکسن، نسبت به سال های ١٩٩٣-١٩٩٥) سال های پیش از واکسن)، ٩٧ ٪کاهش یافت. بر اساس گزارش CDC ،پس از تولید واکسن، کاهش سریع و واضحی در تعداد موارد ابتلا و بستری شدن در بیمارستان ها مشاهده شد.
به لطف استفاده گسترده از واکس های ایمن و موثر، انتظار می رود فلج اطفال به دومین بیماری انسانی تبدیل شود (بعد از آبله) که ریشه کن شده است. تنها ٢٠ مورد از ویروس فلج اطفال وحشی در سال جاری در ٣ کشور بومی باقی مانده (افغانستان، نیجریه و پاکستان) شناسایی شده است. روز جهانی فلج اطفال، در ٢٤ اکتبر، این پیشرفت را برای کسانی که تلاش می کنند تا واکسن ها به دست تک تک کودکان در سراسر جهان برسند و افرادی که با واکسینه کردن فرزندانشان این امکان را فراهم می کنند تا در آینده هیچ کودکی تحت تأثیر فلج کننده این بیماری قرار نگیرد، جشن می گیرد.
سال ١٩٥٤ اولین مطالعه بالینی واکسن فلج اطفال روی بیش از ١ میلیون و هشتصد هزار کودک آغار شد. یک سال بعد، در ١٢ آوریل ١٩٥٥ ،محققان اعلام کردند که واکسن فلج اطفال بی خطر و مؤثر است و به سرعت به برنامه استاندارد واکسیناسیون دوران کودکی در آمریکا تبدیل شد.
قبل از معرفی اولین واکسن علیه فلج اطفال در سال ١٩٥٥ ،فلج اطفال یک بیماری بسیار ترسناک بود که بیشتر افراد را در دوران کودکی مبتلا می کرد و تقریبا ١ کودک از هر ٢٠٠ کودک فلج می شد.
ًدر اوایل دهه ١٩٨٠ ،موارد جدید کاهش یافته بود، اما هنوز صدها کودک در سراسر جهان هر روز فلج می شدند. در سال ١٩٨٨ ،مجمع جهانی بهداشت به طور رسمی تصمیم گرفت که با واکسیناسیون فلج اطفال را ریشه کن کند.
از آن زمان تاکنون، بیش از ٥/٢ میلیارد کودک به لطف همکاری بیش از ٢٠٠ کشور، در برابر فلج اطفال واکسینه شده اند. از ٣ نوع ویروس فلج اطفال وحشی، آخرین مورد نوع ٢ در سال ١٩٩٩ گزارش شد و ریشه کنی آن در سپتامبر ٢٠١٥ اعلام شد و از نوامبر ٢٠١٢ دیگر هیچ موردی از فلج اطفال نوع ٣ شناسایی نشده است.
به سبب حضور واکسن هایی کارآمد و ایمن، فرزندان ما تا سن ٦ سالگی بخش اصلی واکسن های خود شامل فلج اطفال، کزاز، سیاه سرفه، دیفتری، سرخک، سرخچه و هپاتیت B را دریافت می کنند. موفقیت های بدست آمده در ریشه کن کردن و یا کنترل این بیماری های مهم، مدیون تمام کودکان شجاع و خانواده هایی است که با حضور داوطلبانه در مطالعات بالینی واکسن این بیماری ها، نه تنها خود از مزایای واکسیناسیون بهره بردند، بلکه کمک شایانی کردند تا واکسن هایی موثر و ایمن هرچه سریع تر در دسترس عموم افراد در سراسر دنیا قرار گیرند.
ما نیز قدردان حضور پرافتخار شما هستیم
مراکز تزریق واکسن اسپایکوژن
در بخش “مراکز تزریق واکسن اسپایکوژن” موقعیت مکانی مراکز تزریق، به همراه شماره تماس آنها درج شده است. برای آگاهی از موقعیتهای مکانی هر مرکز، کافیست روی نام آنها کلیک فرمایید. لطفا پیش از مراجعه حضوری با مرکز واکسیناسیون مورد نظر خود تماس حاصل فرمایید.
در آخرین مطالعه واکسن اسپایکوژن که برای بررسی تاثیر آن به عنوان دز بوستر انجام شد، این واکسن باموفقیت ایمنی افراد را تا چندین برابر (بین 11 تا 25 برابر) تقویت کرد …
بر اساس مطالعهای جدید، با گذشت دو سال از همهگیری، محققان هنوز از اثرات طولانیمدت کووید که بین 31 تا 69 درصد از بیماران مبتلا به کووید را برای ماهها پس از بهبودی تحت …
همچنان با ثبت بیشترین موارد ابتلا به کرونا و رکوردشکنی پیدرپی در اروپا و آمریکا، اومیکرون به گسترش و شیوع خود ادامه میدهد، اما خوشبختانه تا اینجا آمارها و اطلاعات نشان میدهد …
اسپایکوژن در چه مراکزی موجود است؟
واکسن استرالیایی-ایرانی اسپایکوژن
اسپایکوژن، واکسن استرالیایی-ایرانی کرونا، حاصل همکاری مشترک شرکت سیناژن و شرکت Vaxine استرالیا است.
سیناژن پیشگام در تولید محصولات بیوتکنولوژی پزشکی در منطقه و تنها مجموعه در ایران با استاندارد کیفی اتحادیه اروپا (EuGMP) است.